Nathalie redt hondje uit ijskoude Leie: “Ik voelde niet eens hoe koud het water was”

Redactie KW

De reacties op sociale media logen er niet om. Nathalie Logghe werd als een heldin bestempeld toen ze maandagnamiddag een hondje uit de Leie in Wervik redde. “Door de adrenaline voelde ik niet eens hoe koud het water was”, benadrukt de 48-jarige diëtiste die verbonden is het AZ Groeninge in Kortrijk.

Toen Nathalie terugkwam van een bezoekje aan haar moeder, die in RVT Het Pardoen verblijft, zag ze een echtpaar over de reling langs het jaagpad van de Leie hangen. Het koppel was in paniek aan het roepen en keek naar beneden. Aanvankelijk vond Nathalie dat vreemd, maar toen ze dichterbij kwam zag ze een hondje spartelen in het water.

“Die mensen waren totaal overstuur en riepen dat hun hondje zou verdrinken”, vertelt Nathalie. “Intussen was Nancy Meeus, een andere dame die daar toevallig passeerde, de kadetrap aan het afdalen en zat ze tot aan haar middel in het water. Nancy riep me toe dat ze niet verder durfde want ze kon niet zwemmen.”

“Intussen belde ik de brandweer op. Ik besliste echter om niet te wachten totdat de hulpdiensten kwamen. Het hondje raakte stilaan uitgeput, dreef verder af en rolde af en toe op zijn rug.”

Brandweerman

Nathalie trok haar dikke winterjas uit en daalde de trap af waarna ze naar het hondje toezwom. Ze kon uiteindelijk het hondje grijpen waarna ze zonder veel problemen terugzwom naar de kade. Brandweerman Marvin Couckuyt die eveneens op bezoek was bij zijn oma in Het Pardoen merkte vanuit het raam op dat er iets niet pluis was langs het jaagpad. Hij hielp Nathalie mee uit het water en riep omstaanders toe om een deken in Het Pardoen te halen.

“Pas nadat ik op het droge was en zag dat het hondje teken van leven gaf, besefte ik hoe koud het water wel was”, lacht Nathalie. “Ik ben een geoefende zwemster want elke dag maal ik mijn kilometers af in het zwembad. Met al je kledij in ijskoud water springen is toch wel iets heel anders.”

Heldendaad

“Ik ben blij voor het echtpaar dat hun hondje dit hachelijk avontuur heeft overleefd. Het waren Franstalige mensen die blijkbaar in Wervik wonen. Ze waren me enorm dankbaar. Spijtig dat we elkaar onze gegevens niet hebben uitgewisseld want ik had graag vernomen hoe het verder met het hondje is gesteld. Zelf ben ik een enorme hondenliefhebster.”

De brandweerman die hulp bood gaf het echtpaar de goede raad om toch maar hun hondje te laten onderzoeken bij de dierenarts. “Moest zoiets opnieuw gebeuren dan zou ik geen seconde aarzelen om hetzelfde te doen. Ik ben alvast verrast hoeveel positieve reacties ik kreeg door dat hondje te redden. Toch blijf ik daar zeer nuchter in. Net als mensen dienen ook dieren die in een noodsituatie verzeild raken geholpen te worden”, besluit Nathalie haar ‘heldendaad’. (LVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.