https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nathalie plant unieke wereldrecordpoging: 365 honden op één foto

Nathalie met haar Münsterländers. © LC
Paul Bruneel

Nathalie Deryckere uit Brakel, een gemeente in de Vlaamse Ardennen, wil op 12 december een uniek wereldrecord verbreken: 365 honden samenbrengen op één foto. Als locatie koos ze Middelkerke.

“We hebben voor Middelkerke gekozen, omdat er ook veel Nederlanders zullen zijn. Middelkerke is de uitgelezen locatie is voor onze recordpoging”, zegt Nathalie. “We willen 365 honden samenbrengen op één foto. Het huidige record staat op 361 honden. We geloven er steevast in dat we dit kunnen realiseren.”

Nathalie heeft al heel haar leven honden gehad. Na een zwaar ongeval in 2014 had ze haar eerste Münsterländer. “Toen ik een filmpje zag van Schotten die met 222 golden retrievers het wereldrecord wilden breken, rijpte het idee om dat ook te doen. Ik lanceerde een oproep en nam contact met het Guinness Book of Records. We willen het record verbreken, maar moesten zelfs maar 100 honden bijeenkrijgen, want zoveel Münsterländers waren er nog nooit samengekomen. Een Münsterländer is een jachthond die oorspronkelijk gekweekt en gekruist werd tot een perfecte jachthond was bekomen. Dat gebeurde in Münster in Duitsland, vandaar de naam.”

Gezinshonden

Het ras was al bekend in de middeleeuwen, maar dreigde door hongersnood uit te sterven tijdens de Eerste Wereldoorlog. “Het zijn echte gezinshonden die heel aanhankelijk zijn. Het ras is niet heel bekend omdat deze honden eerder zeldzaam zijn, de uitdaging voor de recordpoging is des te groter hierdoor.”

Na de eerste oproep van Nathalie sijpelden de eerste reacties binnen en op vandaag zijn er al heel wat hondenbaasjes die toegezegd hebben om mee te werken en op 12 december 2021 aanwezig te zijn in Middelkerke.

Goed op dreef

“Wij zijn goed op dreef, maar om het record te verbreken hebben we nog veel meer inschrijvingen nodig”, zegt Nathalie, “Het is voor de hondenbaasjes een unieke gelegenheid om ook de pracht van Middelkerke te ontdekken en er een leuk weekendje van te maken.”

Wie meer info wenst of wil inschrijven kan contact opnemen met Nathalie via mail: deryckerenathalie@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.