De minister benadrukt dat kleinkinderen niet bovenop de vier personen gerekend mogen worden, maar stelt dat ze vanaf zondag wel welkom zijn bij de grootouders. Volgens minister Muylle is het een heel mooi vooruitzicht dat "we weer op bezoek mogen bij ons moeder".

"We voelden heel erg dat er een nood was sociaal contact. Daarom hebben we ervoor gekozen om dat opnieuw op te bouwen. We vonden het belangrijk om deze eerste stap al te nemen en niet meer te wachten totdat er meer mogelijk zou zijn", aldus Muylle. De regering rekent bij deze maatregelen echt op de verantwoordelijkheid en het gezond verstand van de burgers, klinkt het nog.

De minister benadrukt dat kleinkinderen niet bovenop de vier personen gerekend mogen worden, maar stelt dat ze vanaf zondag wel welkom zijn bij de grootouders. Volgens minister Muylle is het een heel mooi vooruitzicht dat "we weer op bezoek mogen bij ons moeder"."We voelden heel erg dat er een nood was sociaal contact. Daarom hebben we ervoor gekozen om dat opnieuw op te bouwen. We vonden het belangrijk om deze eerste stap al te nemen en niet meer te wachten totdat er meer mogelijk zou zijn", aldus Muylle. De regering rekent bij deze maatregelen echt op de verantwoordelijkheid en het gezond verstand van de burgers, klinkt het nog.