Nathalie Muylle: “Een kleinkind geldt als één persoon”

Nathalie Muylle. © belga
Redactie KW

Grootouders kunnen hun kleinkinderen zien want zij gelden als een van de vier personen waarmee een gezin vanaf zondag 10 mei opnieuw contact mee kan hebben. Dat heeft federaal minister van Werk Nathalie Muylle bevestigd aan de VRT.

De minister benadrukt dat kleinkinderen niet bovenop de vier personen gerekend mogen worden, maar stelt dat ze vanaf zondag wel welkom zijn bij de grootouders. Volgens minister Muylle is het een heel mooi vooruitzicht dat “we weer op bezoek mogen bij ons moeder”.

“We voelden heel erg dat er een nood was sociaal contact. Daarom hebben we ervoor gekozen om dat opnieuw op te bouwen. We vonden het belangrijk om deze eerste stap al te nemen en niet meer te wachten totdat er meer mogelijk zou zijn”, aldus Muylle. De regering rekent bij deze maatregelen echt op de verantwoordelijkheid en het gezond verstand van de burgers, klinkt het nog.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten