Indien er op 8 juni opnieuw opgestart kan worden, zal dit hoogst waarschijnlijk gefaseerd verlopen. "Onze horeca is veel te divers om alle zaken over dezelfde kam te scheren", zegt federaal minister van Werk Nathalie Muylle aan de Krant van West-Vlaanderen. "We willen erg gericht te werk gaan en wie nog niet meteen kan openen, mag op verdere steunmaatregelen blijven rekenen. Dan kunnen we het statuut van tijdelijke werkloosheid eventueel zelfs tot 31 augustus verlengen, mocht dat nodig zijn. Het belangrijkste is dat we de veiligheid van alle werknemers én klanten kunnen garanderen."

"Deze maatregelen zorgen voor wat ademruimte", gaat Muylle verder. "Net daarom ligt ook een BTW-verlaging voor de horeca op tafel. Die kan voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld zes maanden of een jaar, op 6 procent gebracht worden. Voor ons is het eenvoudig: we willen de horecasector zoveel mogelijk faciliteren, want het is een van dé hoekstenen van onze samenleving."

Indien er op 8 juni opnieuw opgestart kan worden, zal dit hoogst waarschijnlijk gefaseerd verlopen. "Onze horeca is veel te divers om alle zaken over dezelfde kam te scheren", zegt federaal minister van Werk Nathalie Muylle aan de Krant van West-Vlaanderen. "We willen erg gericht te werk gaan en wie nog niet meteen kan openen, mag op verdere steunmaatregelen blijven rekenen. Dan kunnen we het statuut van tijdelijke werkloosheid eventueel zelfs tot 31 augustus verlengen, mocht dat nodig zijn. Het belangrijkste is dat we de veiligheid van alle werknemers én klanten kunnen garanderen.""Deze maatregelen zorgen voor wat ademruimte", gaat Muylle verder. "Net daarom ligt ook een BTW-verlaging voor de horeca op tafel. Die kan voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld zes maanden of een jaar, op 6 procent gebracht worden. Voor ons is het eenvoudig: we willen de horecasector zoveel mogelijk faciliteren, want het is een van dé hoekstenen van onze samenleving."