Nathalie Meskens: “West-Vlamingen staan bekend als een heel luid publiek”

Redactie KW

Binnenkort start een nieuw seizoen en daarin imiteert Nathalie Meskens zowat half Vlaanderen en ook een pak internationale sterren. Ann Lemmens, Natalia, Annemie Struyf, koningin Mathilde… de actrice vertolkt ze allen met verve. Maar een West-Vlaamse imiteerde ze tot dusver nog niét. En dus vermoeden we dat de roots van de vtm-coryfee ook wat verder van de zee liggen…

Op woensdag 15 februari Stond Nathalie Meskens op de planken in het Oostendse Kursaal met haar show ‘Meskens in Motown’. We vroegen Nathalie of ze toch niet érgens ver weg West-Vlaamse roots heeft.

Ben je echt geen West-Vlaming, of zijn er ergens verre wortels met voorvaderen of aangetrouwde nonkels?

“Neen, totaal niet eigenlijk. Ik ben geboren en getogen in Antwerpen, al mijn familie is voor zover ik weet van de provincie Antwerpen. Bij mijn entourage zijn er wel wat mensen van niet zo heel ver, maar dan eerder rond de buurt van Eeklo, echte West-Vlamingen zijn er bij ons niet bij.”

Wat is volgens jou typisch aan West-Vlamingen?

“Ik speel eigenlijk altijd heel graag in West-Vlaanderen, West-Vlamingen zijn bekend als een heel luid publiek. Als ze er ‘goesting’ in hebben laten ze het horen. In het begin zijn ze zo wat terughoudend, daarna laten ze zich volledig gaan. Dat vind ik wel tof aan West-Vlamingen.”

Kom je wel eens meer in Oostende of op andere plaatsen in West-Vlaanderen. Wat is je favoriete plek in onze provincie?

“Ik kom sowieso enorm graag aan de zee, de Belgische kust vind ik wel fijn. Ik zou niet durven zeggen dat ik geregeld in Oostende kom, meestal als ik hier kom dan is dat om te werken. Maar als ik hier ben probeer ik altijd een bezoekje te brengen aan de Lafayette. Dat café heeft iets. Natuurlijk mag ook een wandeling op het strand niet ontbreken, dat is zalig.”

Nathalie Meskens:

“Ik kom ook al wel eens in Knokke en Blankenberge, maar ook daar is het meestal om te werken. Jammer genoeg is er ook niet altijd evenveel tijd, dat is altijd wel spijtig. Mijn ouders hebben in Oostende een hotelletje geboekt om naar mijn show te komen kijken, zij maken er echt zo een uitstap van. In mijn geval is ligt dat anders. Ik kom hier toe, eerst een handtekeningsessie, gaan soundchecken en voor ik het goed en wel besef loopt de zaal vol en mag ik mijn ding doen.”

(JRO)