Nathalie kan terug snoep verkopen om markt van Diksmuide: “Blij om iedereen terug te zien”

Nathalie Titeca in haar kraam, heel blij om weer te kunnen starten. (foto ACK)
Redactie KW

Diksmuide was maandag een van de eerste steden in Vlaanderen die opnieuw een markt mocht organiseren. Nathalie Titeca (47) uit Woumen was er met haar snoepkraam als de kippen bij. “Die eerste weken van de lockdown vond ik niet zo erg, maar daarna…”

“Tijdens die eerste weken had ik eigenlijk een beetje een vakantiegevoel, waarbij je dingen kon doen waarvoor je anders geen tijd heb”, steekt Nathalie Titeca van wal. “Maar daarna… Fulltime thuiszitten is duidelijk niet aan mij besteed. Het is zwaarder geworden dan ik oorspronkelijk dacht en niet alleen is er het gemis van de collega’s en de klanten vanop de markt geweest, maar ondertussen verloor ik ook nog een oom waarvan we geen afscheid hebben kunnen nemen. De coronatijd is een tijd waarin we iedere dag opnieuw onszelf hebben moeten heruitvinden, maar daarnaast is het ook nog eens financieel lastig. In mijn kraam, ‘t Confiserietje, verkoop ik allerlei snoep en pralines. Een hele pallet aan producten zijn ondertussen vervallen. Ik ben zo blij dat ik opnieuw kan beginnen.”

Zoektocht

De voorraad tijdig bijvullen om maandag opnieuw te starten op de markt bleek ook niet zo vanzelfsprekend te zijn. “Na het bericht woensdag dat we op maandag mochten heropstarten, ben ik allerijl gaan bellen naar leveranciers om mijn voorraad terug op punt te stellen, maar dat was niet zo eenvoudig. Blijkbaar waren de leveranciers ook nog niet helemaal mee. Misschien liepen de fabrikanten vertraging op, waren ze wellicht ook een tijdje gestopt met fabriceren en daardoor werd het een helse zoektocht om alles op tijd binnen te krijgen. Ik ben zelf nog verschillende zaken gaan ophalen.”

“De markt zal in het begin wat wennen worden, zowel voor ons als voor de klanten: het volgen van een parcours, de afstand bewaren… maar ik heb maandag in Diksmuide gezien dat het wel lukt. Ik ben tevreden met de opgekomen bezoekers. Het is natuurlijk zo dat de markt nog altijd een sociaal gebeuren is en dat mensen graag komen, al zijn er ook klanten die me opbelden om hun bestelling op te sturen. Ze durven zich nog niet onder de menigte te begeven.” (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.