Nathalie Dominguez werkt pakjesjacht uit

Nathalie (links) en haar kinderen Ellie en Jelis hopen dat zoveel mogelijk Gullegemnaars aan de pakjeszoektocht meedoen.© AV
Nathalie (links) en haar kinderen Ellie en Jelis hopen dat zoveel mogelijk Gullegemnaars aan de pakjeszoektocht meedoen.© AV
Redactie KW

Na de berenjacht en de spiekpietenjacht, krijgt Gullegem nu een nieuwe zoektocht in het teken van de eindejaarsperiode. Het werd een pakjesjacht, uitgewerkt door de Gullegemse Nathalie Dominguez, gesteund door de socialistische vrouwenbeweging VIVA-SVV.

Pakjes@Gullegem. Zo heet het nieuwe initiatief. “Ik kwam vrij spontaan op de idee”, zegt Nathalie. “Tijdens de huidige coronacrisis is er ook in Gullegem bijna niets te doen. Ik snakte naar iets leuks om met mijn gezin te doen, zinvol, in de buurt, en natuurlijk buiten. Een pakjeszoektocht leek mij een interessante oplossing.”

Dat vond ook VIVA-SVV, die via naar buurtvrouwsubsidie verbindende buurtinitiatieven ondersteunt. De socialistische vrouwenvereniging hielp ook alles praktisch uit te werken.

Bedoeling is dat inwoners pakjes in cadeaupapier voor hun raam plaatsen, eventueel aangevuld met enkele ingekleurde kersttekeningen. Het cadeautje zelf hoeft niet meer te zijn dan een fraai versierde lege schoen- of koekendoos.

Plekjes ontdekken

“Het zou fijn zijn als de Gullegemnaars hun ramen en buurten massaal zouden gaan verfraaien”, vindt Nathalie. “Zo kunnen gezinnen eropuit trekken en tijdens de wandeling alle cadeautjes en kleurplaten ontdekken. Meteen is het ook een ideale kans om nieuwe plekjes en buurten in Gullegem te leren kennen.”

De vrouwenvereniging koppelt aan het initiatief ook nog een fotowedstrijd via haar Facebookpagina. Uit de ingezonden foto’s van de pakjeszoektocht worden onder de deelnemers drie echte cadeautjes verloot. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier