Natasja Vandenabeele en Ruben Beernaert worden prinses en prins carnaval in Poperinge

De Poperingsche Potuls houden op zaterdag 18 januari in oc De Croone in Proven hun elfde carnavalsbal, waarop Natasja Vandenabeele en Ruben Beernaert tot prinses en prins carnaval worden gekroond. Natasja komt niet uit carnavalsmiddens en toch is ze helemaal verknocht aan het Poperingse carnaval.

Natasja Vandenabeele en zoon Ruben Beenaert. Foto MD

Overal in Vlaanderen worden al twee maanden lang diverse carnavalsactiviteiten georganiseerd. Op het Poperingse carnavalsweekend met de mooie stoet is het evenwel nog wachten tot zondag 22 maart. Ondertussen zijn er nog diverse verkiezingen. Zo kon ‘Tjeppen’ ofte Djeffrey Vanryckeghem zich kronen tot prins carnaval van West-Vlaanderen. En de Orde van De Poperingsche Potuls houdt haar 11de carnavalsbal op zaterdag 18 januari om 19.33 uur in oc De Croone in Proven. “Lisa Lewis mag de balavond openen, waarna Crystal Moon voort voor de ambiance zorgt. Voor de dansmuziek hebben we dj The Maxx gevraagd. Net zoals de vorige keren kiezen we ervoor de aanwezigen niet de hele avond naar carnavalsmuziek te laten luisteren. Er moet altijd wat variatie zijn. In carnavalsmiddens is elf een jubileumgetal. Vandaar dat we er tijdens deze elfde editie eens goed willen invliegen”, legt Saf’b alias Xavier Inion, frontman van De Poperingsche Potuls, uit.

Prinses en prins

Met Natasja Vandenabeele (52) en zoon Ruben Beernaert (17) uit de Saazlaan in Poperinge zijn er twee kandidaten om tot prinses en prins gekroond te worden tijdens het bal. “Ik ben zonder carnaval opgegroeid in Zonnebeke, maar ik verhuisde naar Poperinge en heb er het carnaval echt leren kennen. Ik werd lid van diverse verenigingen, onder meer van De Poperingsche Potuls. Ik maak graag leute en leer ook graag anderen kennen. En mijn zoon gaat met plezier met me mee. Elk weekend trekken we tijdens de carnavalsmaanden wel ergens naartoe.”

Jammer dat er zoveel jaloezie en strijd is tussen de diverse ordes

“Ik heb inderdaad al heel veel gedaan voor het carnaval, maar eigenlijk werk ik liever achter de schermen. Ik treed niet zo graag op de voorgrond. Ik vind het wel jammer dat er in Poperinge zoveel jaloezie en strijd is tussen de diverse ordes. Dat zou echt beter moeten worden, maar wie gaat dit kunnen oplossen? Mijn zoon Ruben is wat stiller, maar hij werd vier jaar geleden toch als eerste Poperingenaar verkozen tot Junior Prins West-Vlaanderen”, vertelt Natasja, die zaterdag alvast de erkenning krijgt die ze al lang verdient.

Veilig pendelbusje

In het kader van de verkeersveiligheid wordt ook dit jaar gezorgd dat alle carnavalisten weer veilig thuis geraken. Tussen Poperinge en Proven is er immers weer een veilig carnavalsbusje met Serge Wicke achter het stuur. Je kan hem bereiken op 0496 12 57 54. De toegang tot het carnavalsbal van De Poperingsche Potuls bedraagt 6 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur. (PC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.