Narkorn Sombatsawat maakt Aziatische gerechten bij Bart Buyse in Ingelmunster

Narakorn en Barry bereiden met de glimlach veel lekkers voor de klanten. (foto FODI)
Redactie KW

In deze coronatijden bieden zelfstandige handelaars ook graag iets nieuws aan het cliënteel aan. Bart Buyse van Butcher Buyse nam een kokkin in dienst. Groot nieuws is dat niet, wél dat ze afkomstig is uit Thailand, daar een bachelor behaalde en nu vooral Aziatische gerechten klaarmaakt voor zijn zaak.

De beenhouwersstory van Bart en Nathalie Buyse-Mattan begon op 9 november 1996. Als twee jonge mensen van 21 en 19 jaar startten ze met een slagerij in de Profi in de Oostrozebekestraat. De jaren gingen voorbij en de winkel bleef in trek. Bart en Nathalie droomden echter al enkele jaren van een nieuwe zaak, omdat ze wisten dat de Smatch – vroeger Profi – ooit zou verdwijnen. Dat gebeurde toch nog vlugger dan ze hadden gedacht.

Nathalie en Bart voerden samen ook meer dan één gesprek over de toekomst. Omdat hun dochter Laura (20) sinds haar studies in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde al meewerkte, zoon Lewie (15) studeert voor slager in Ter Groene Poorte in Brugge én vooral omdat Lewie het ook ziet zitten om ooit mee te werken, besloten ze een gezinsproject uit te werken. Ze konden een pand op de kop tikken, op slechts 150 meter van hun vorige zaak in de Smatch. Nu hebben ze 600 m² ter beschikking, vroeger 110 m². Op donderdag 9 juli jl. opende Butcher Buyse Meat-Fresh-Food in de Oostrozebekestraat. Adieu Slagerij Buyse, wélkom aan het gezinsproject. In de voorbije maanden steeg het omzetcijfer door de nieuwe locatie en ook door corona, omdat helaas tot twee keer toe de restaurants de deuren moesten sluiten.

Bachelor University

Bart en Nathalie moesten al vaak bijsturen, want meer volk betekent meer werk en het cliënteel moet snel worden bediend. Er staan vaak klanten buiten. Bij mooi weer is dat geen probleem, maar nu het herfst is, is het niet meer zo plezant om lang buiten te wachten. “We bestellen soms met vijf personen, zodat de mensen niet lang moeten wachten. Ook in de keuken zorgden we al voor versterking”, zegt Bart, die al jaren kan rekenen op kok Barry Verhulst (36) uit Oostrozebeke.

“Barry werkt al bijna tien jaar bij ons. Hij is onze chefkok, staat in voor de warme keuken en neemt de volledige werking van de keuken op zich. Hij kijkt ook om alle gerechten uit te werken en bestellingen te maken voor de keuken. Sinds kort heb ik er nog een tweede kok bij. Schrijf maar kokkin”, knipoogt Bart.

“Onze Oosterse gerechten worden met verse kruiden en producten klaargemaakt”

“Narakorn Sombatsawat woont in de Stationsstraat in Ingelmunster. Zij is 47 jaar en woont al vijftien jaar in ons land. Narakorn is afkomstig uit Thailand, waar ze een bachelor behaalde aan de University Thailand. Ze hield ook een B&B in Thailand open, waar ze ook het cliënteel van allerlei gerechten voorzag. In ons land volgde ze een keukenopleiding in Spermalie in Brugge. Ze werkte in enkele restaurants en ook als zelfstandige, maar door de corona zocht ze naar een andere uitdaging.”

Sushi en loempia

“Er zijn veel mensen die graag eens Oosters eten. Intern bespraken we dat en besloten we om Narakorn Aziatische gerechten te laten bereiden. We zijn nog maar veertien dagen gestart met Thaise gerechten en onze verse sushi’s en loempia’s zijn al een topper. Ook de gehaktschotels smaken naar meer. Het is onze bedoeling om een afwisseling van gerechten in onze toonbank te zetten. Als beenhouwer-traiteur moet je toch ook eens het cliënteel iets anders durven aanbieden.”

“In Ingelmunster is er geen Thais of Chinees restaurant. Wie kan dat beter maken dan mensen die van daar afkomstig zijn en kennis hebben van deze gerechten ? Narakorn maakt topkwaliteit of gerechten die in Thailand worden geserveerd. Onze Oosterse keuken wordt ook met verse producten én verse kruiden klaargemaakt. Dat sluit goed aan met de gerechten die Barry maakt. Alles is met verse groenten, inclusief verse aardappelen of puree. We hebben iedere dag de luxe in onze winkel dat Barry een ruime keuze vlees en groenten aanbiedt. Nu zetten we nog een breder gamma aan schoteltjes in onze toonbank. Een slager moet eens durven gokken, maar we merken nu al dat er vraag blijft zijn naar onze verse sushi’s en loempia’s. Narakorn zal zich dus niet vervelen in onze zaak. One team, one dream…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier