Nancy zoekt pand en steun voor honden- en kattenasiel

Wie bij Nancy op bezoek gaat moet er rekening mee houden dat ook haar dieren daar thuis zijn. (foto LV)
Redactie KW

Als Nancy Blondeel (48) een geschikt pand en nog extra sponsors vindt, wil ze liever vandaag dan morgen beginnen met haar honden- en kattenasiel. Zij heeft vrijwilligers die klaar staan om mee te werken in het asiel en er zijn ook particulieren en bedrijven die met steun over de brug willen komen. De verkoopster bij Buurtslagers wil, naast een nood in het Meetjesland lenigen, meteen ook de baasjes en hun geadopteerde hond begeleiden.

Met haar honden, katten, kippen en schildpadden heeft Nancy Blondeel haar eigen dierenwereldje in Maldegem, maar haar liefde voor dieren is zo groot dat zij haar eigen asiel wil opstarten. “Met een asiel in Brugge en Evergem zijn wij in onze regio zwak bedeeld. De asielen en de plaatselijke dierenbeschermingsafdelingen kampen doorlopend met plaatsgebrek. Daardoor en omdat een deel van hun inkomen afhangt van het plaatsen van een binnengekomen hond, hebben ze vaak onvoldoende tijd om het nieuw baasje van een hond voldoende te screenen. Ik wil een hondenasiel dat voldoende tijd kan vrijmaken om de binnengekomen honden te hersocialiseren en deze samen met hun nieuw baasje naar een gezamenlijke nieuwe toekomst te begeleiden”, start Nancy haar verhaal.

Opleiding

De liefde voor dieren zit er bij Nancy al van in haar kinderjaren in. Ze wou altijd al iets doen met dieren. Ze vindt het jammer dat zij door omstandigheden de kans niet heeft gekregen om dierenarts te worden. Nancy werkte als vrijwilligster in het dierenasiel in Evergem en is ook thuis in de gehoorzaamheidsopleiding van honden. Daarbij kan ze rekenen op de steun en ervaring van haar partner, die al jaren instructeur is in een hondenschool. In het vooruitzicht van haar eigen asiel volgde Nancy ook al de opleiding van asieluitbater.

Niet welkom

Nancy is al enkele jaren op zoek nar een geschikt pand voor haar dierenasiel. Haar zoektocht beperkt zich niet alleen tot het grondgebied Maldegem. “Alle gemeentebesturen in de regio zijn het erover eens dat er nood is aan een dierenasiel, maar het is nergens welkom. Is de locatie te dicht bij een woonkern, dan zijn er klachten van de buren wegens te verwachten geluidshinder. Een plaats op een industrieterrein krijgen lukt ook niet, omdat de meeste besturen een dierenasiel niet als een bedrijf zien. Ik geef de moed niet op. Ik hoop dat ik toch ergens een pand vind dat geschikt is en waar ik een vergunning voor een asiel kan krijgen”.

Financiering

Nancy is ook niet blind voor het kostenplaatje van haar asiel. Zij heeft al veel gecijferd en is ervan overtuigd dat het haar ook financieel zal lukken. “De loonkosten zullen beperkt zijn omdat het meeste werk in het asiel door vrijwilligers zal verricht worden. De steun die wij van de overheid zullen krijgen is een doekje tegen het bloeden. De meeste inkomsten zullen van het herplaatsen van honden, het organiseren van initiatieven die geld opbrengen en sponsors moeten komen. Er hebben zich al veel vrijwilligers gemeld om mee te werken en er zijn ook al firma’s en particulieren die voor sponsoring willen zorgen. Wij kijken natuurlijk nog altijd uit naar mensen en bedrijven die ons asiel willen steunen”, besluit Nancy.

Nancy benadrukt nog eens dat het er in de eerste plaats om te doen zal zijn om de honden voor te bereiden op een leven bij een nieuw baasje waar een gouden mandje op hen staat te wachten. (LV)

Meer info via ‘Project asiel Maldegem’ op Facebook of project.asielmaldegem@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier