Nancy, Wim en beide dochters zijn lid van harmonie de Woudfanfare in Houthulst

V.l.n.r. Nancy Vannieuwenhuyse, Elise, Pauline en Wim Desmidt. (foto ACK)©type=
V.l.n.r. Nancy Vannieuwenhuyse, Elise, Pauline en Wim Desmidt. (foto ACK)©type="Seq" annie callewaert
Redactie KW

Bij het gezin van Wim Desmidt (41) en Nancy Vannieuwenhuyse (46) uit Houthulst zit muziek spelen in de genen. Zowel de ouders als beide dochters Elise (12) en Pauline (9) zijn lid van de koninklijke harmonie De Woudfanfare. Zij hopen vlug opnieuw met de hele fanfare te kunnen optreden.

“Ik speel al 35 jaar saxofoon bij de harmonie”, vertelt Nancy. “Mijn vader Frans speelt ook al zeker zestig jaar in de harmonie. Hij vertelt nog dikwijls dat een van zijn eerste optredens bij de Expo in 1958 was. Als kind vond ik het altijd leuk om mee te gaan, dus ging ik naar de muziekschool. In de harmonie kreeg ik door Frans Waeyaert een instrument toegewezen: de saxofoon. Oorspronkelijk wou ik trompet spelen maar dat lag me toch niet zo. Met de saxofoon had ik meteen een klik. Ik speel het nog altijd heel graag.”

Ook Wim is al heel lang met muziek bezig. “Ik speel sinds 2000 bij de Woudfanfare, maar eigenlijk ben ik begonnen in mijn geboortedorp Ichtegem, waar mijn grootvader en mijn oom bij de harmonie speelden. Ik zat toen in het vijfde leerjaar. In het begin speelde ik bugel maar ik wou eigenlijk liever trompet spelen. Ik had zo graag een trompet gehad en na lang zeuren hebben mijn ouders mij er dan eentje gekocht voor mijn verjaardag. Sindsdien heb ik bij de harmonie nooit meer iets anders gespeeld dan trompet. Ondertussen ben ik wel gestart met leren pianospelen.”

Vriendenkring

Ook oudste dochter Elise leert piano, maar speelt al vier jaar fluit bij de Woudfanfare. “Pauline en ik gingen al van toen we een jaar of drie waren mee naar de concerten van de harmonie en toen ik bij de muziekschool een instrument moest kiezen was mijn keuze meteen fluit. Bij het de harmonie is het een brede vriendenkring en het stimuleert wel om samen te repeteren.” Zus Pauline springt bij: “Ik koos voor hoorn, ik vind dat een mooi instrument en het in groep spelen is heel leuk.”

Intussen is Nancy ook al heel wat jaren lid van het bestuur. “Ik zal een jaar of twintig geweest zijn toen mij gevraagd werd om in het bestuur te komen. Ik hielp vaak mee met activiteiten, vandaar dat mij de vraag gesteld werd, ook wel om de vrouwelijke leden te vertegenwoordigen”, zegt Nancy. “Wij vinden het als gezin heel fijn dat we een hobby kunnen delen, naar de harmonie gaan is voor ons een gezinsuitstap.”

Helaas kon door corona ook al een hele tijd niet gerepeteerd worden. “Dat is heel jammer. We kunnen natuurlijk blijven spelen thuis, maar het samenzijn is weg. We zien de anderen niet meer of toch heel weinig, kunnen niet samenspelen, dus het is zeker niet hetzelfde. Ik verlang ernaar om weer een concert te kunnen spelen”, aldus Elise.

“Dat er geen enkele activiteit kon doorgaan is ook voor de financiën van de harmonie een streep door de rekening”, legt Nancy uit. “De maand mei is voor ons een heel drukke maand met tal van activiteiten die dit jaar hoogstwaarschijnlijk weer niet zullen kunnen doorgaan. Het is onze hoop om toch in het najaar het ontbijtconcert van het jeugdorkest te kunnen organiseren.”

(AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.