Nancy en Nick kiezen voor een staycation: “We hebben ontdekt hoe mooi het hier is”

Nancy Braem en Nick Deblauwe genieten van de vakantie in eigen streek. © LC
Redactie KW

Ze was zo welkom, die zomerse reis naar Kreta. Nick Deblauwe had er als hoofdverpleger een heftige periode opzitten in het ziekenhuis. Maar het coronavirus stak ook daar een stokje voor. “Gelukkig zijn er veel mooie plekjes in eigen contreien”, countert Nancy Braem.

Nancy Braem (52) en Nick Deblauwe (47) vormen al 15 jaar een nieuw samengesteld gezin. Zoon Robin (23) is al de deur uit en woont in Gent, Auke (20) is schoonheidsspecialiste en Joren (19) behaalde net zijn diploma houtbewerking in het VTI. Nadat ze al jaren met de auto naar Frankrijk trokken op vakantie en ze de jongste jaren Spanje en Kroatië bezochten tijdens de zomermaanden, stond Kreta dit jaar op hun programma. Het coronavirus zorgde ervoor dat deze plannen werden opgeborgen, maar toch hebben ze een positief kantje overgehouden aan de voorbije periode. “Desondanks alles hebben we ontdekt hoe mooi het hier wel is”, klinkt het.

Met het budget dat we gingen spenderen aan de reis, hebben we twee elektrische fietsen gekocht

“Wij houden van een zonnevakantie en dit jaar zou Kreta onze verwachtingen wel ingelost hebben denk ik” zegt Nancy Braem. “En we keken ook wel uit naar de rust, want mijn partner Nick heeft er een hectische periode opzitten in het AZ Damiaan. Hij is er hoofdverpleger in het chirurgisch dagziekenhuis en is ook betrokken bij de werkgroep escalatie. Net zoals zijn collega’s heeft hij heel veel overuren geklopt, maar hij is gelukkig met wat ze hebben kunnen presteren om de mensen te helpen. Het is voor hem niet altijd makkelijk geweest. Voor mezelf was de hele voorbije periode ook een aanpassing, ik werk als administratief bediende bij Vandermeeren in Veurne en ik moest noodgedwongen thuis blijven. Laat het me zo stellen dat we de coronaperiode elk op onze eigen manier hebben beleefd, maar de reis naar Kreta waar we zo naar uitkeken is er niet gekomen.”

Nancy en Nick zijn niet bij de pakken blijven zitten en van het moment dat het mocht en kon, zijn ze op ontdekkingstocht getrokken in eigen streek en zelfs eigen land. “Wij wandelen graag en hebben nu ook het fietsen herontdekt. Met het budget dat we anders gingen spenderen aan de reis naar Kreta hebben we twee elektrische fietsen gekocht en de kilometerteller heeft er al een pak kilometers opzitten”, lacht Nick. “We hebben ook wel een zwak voor de Ardennen en zijn al enkele malen naar ginder getrokken om te genieten van de natuur en te fietsen uiteraard.”

Wanneer het even kan, trekt Nick de voetbalschoenen aan en speelt met het familieploegje Sparta Charlie een partijtje zaalvoetbal. “De naam van de ploeg komt van onze grootvader Charles Decaestecker, destijds een gekend persoon in Middelkerke en leuk om te vertellen, we werden dit jaar kampioen”, zegt Nick. De twee hebben ook een gezamenlijke hobby en dat is lezen, vooral romans genieten hun voorkeur.

Stukje Ardennen

Hun passie voor de Ardennen steken de twee niet onder stoelen of banken en ze hebben een stukje Ardennen zelf naar Middelkerke gebracht.

“Met stenen uit de Ardennen hebben we in onze tuin een kampvuur aangelegd en op die manier voelen we ons, zelfs als we thuis zijn, altijd een beetje op vakantie. Onze tuin is ook de plek waar we samen heel veel tijd doorbrengen. Rustig zitten lezen of gewoon genieten”, geeft Nancy mee. Wandelen en fietsen doen ze ook graag in de eigen gemeente en de regio. “Er zijn zoveel mooie plekjes in de eigen contreien waar mensen nooit komen of waar ze zelfs geen weet van hebben en met de auto passeer je ze, maar het gaat zo vlug dat je er geen aandacht voor hebt. Met de fiets of te voet heb je meer tijd om te genieten en te ontdekken. Je komt door het fietsen en het wandelen ook wel echt tot rust”, zegt Nancy. De zon blijft echter lonken en de twee sluiten niet uit dat ze, als de toestand het toelaat, ze toch nog wel eens een trip zouden wagen over de landsgrens, want de vouchers voor Kreta kunnen worden overgeplaatst. Maar daarvoor vinden ze het nog even te vroeg. Intussen gaan ze verder op tocht in zowel de Middelkerkse regio als de Ardennen en willen ze vooral veel genieten en nieuwe pittoreske plaatsjes ontdekken.

DE FAVORIETEN

“De komst van de strandbars op het strand van Middelkerke is echt wel een grote verbetering. Genieten in de zon met een cocktail in een strandbar, een aanrader.”

“Als we ons favoriete plekje moeten noemen over het ganse land, dan zijn dat de Ardennen. Als het om Middelkerke gaat: in de duinen tussen Middelkerke en Oostende ter hoogte van het domain Prins Karel heb je op het hoogste punt een enorm mooi uitzicht over het hinterland en de zee.”

“Sedert kort is er een nieuwe zaak bij ons in de Spermaliestraat, de Koffer. Het is er leuk vertoeven.”

“Je mag me altijd een blonde Jus de mer inschenken of een bruine Dronkenput. Nancy is verzot op een mojito.”

“Als het niet te erg regent gaan we wandelen, het is leuk en romantisch om door de regen te lopen. Vrienden ontvangen, kan ook.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten