Naëma (12) uit Ruiselede wil schitteren in ‘The Voice Kids’

Naëma Van Dijk is vrijdag te zien in 'The Voice Kids'. (foto VTM) © The Voice Kids
Philippe Verhaest

Wint een Ruiseleedse ‘The Voice Kids’? Naëma Van Dijk start in elk geval met die ambitie aan de race. Vrijdag waagt ze haar kans tijdens de blind auditions. “Ik hoop ooit van mijn muziek te kunnen leven”, zegt ze.

Naëma Van Dijk (12) woont sinds drie jaar in Ruiselede en is van het Nederlandse Zwolle afkomstig. “Mijn mama Abigail Weening droomde ervan om naar België te verhuizen, dus is ons hele gezin hier beland”, glimlacht ze. “Samen met papa Ruben, mijn zus Salomé (11) en broertjes Joshua (14) en Raphaël (1,5) hebben we het hier uitstekend naar onze zin.”

Naëma volgt momenteel het eerste jaar economie-moderne talen aan Emmaüs in Aalter, maar haar grote passie is zingen. “Ik zing al sinds ik kan praten. Ik kreeg de liefde voor muziek dan ook met de paplepel binnen. Mijn mama was in Zwolle lid van een koor en speelt ook piano. Ik beperk me tot zingen, op de piano produceer ik enkel wat valse noten”, knipoogt ze. Zangles heeft Naëma nog nooit gevolgd, geeft ze toe. “Op dat vlak ben ik autodidact, maar ik ben er letterlijk elk vrij moment mee bezig. Zingen is mijn grote uitlaatklep. Ik kan er mijn gevoelens in kwijt. Wanneer ik me eens iets minder goed in mijn vel voel, sla ik aan het zingen. Dan ben ik er zo weer bovenop”, lacht ze.

Droom in vervulling

Naëma volgt The Voice Kids al enkele jaren op de voet. “Toen ik de eerste keer mijn kans waagde, haalde ik de blind auditions net niet, nu ben ik er wel bij. Ik was door het dolle heen toen ik het nieuws te horen kreeg. Dit is een droom die in vervulling gaan.”

Ambitieus is Naëma in elk geval. “Ik neem deel om te winnen”, zegt ze kordaat. “Al ben ik ook realistisch. De andere kandidaten zullen ook uit het goede hout gesneden zijn, maar ik wil me bewijzen. Mijn eerste doel zijn de knockouts. Ik ga er helemaal voor.”

Plan B: de politie

Een voorkeur voor een team heeft Naëma niet.

“Alle coaches zijn toppers. Sean Dhondt, Laura Tesoro, Gers Pardoel, K3… Daar kán je toch niet uit kiezen? Hopelijk is The Voice Kids een eerste stap in de richting van mijn grote droom: ooit van mijn muziek te kunnen leven. Een plan B heb ik al: een carrière bij de politie. Maar eerst alles op dit avontuur zetten!” (PVH)

‘The Voice Kids’: vrijdag om 20.40 uur op vtm.