https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nadars aan Buda Beach moeten helpen voorkomen dat feestende jongeren in de Leie vallen

De dranghekken vormen een extra barrière langs de oevers van de Leie.© Olaf Verhaeghe
De dranghekken vormen een extra barrière langs de oevers van de Leie.© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Het Kortrijkse stadsbestuur heeft een resem nadars en een extra verlichtingspaal geplaatst ter hoogte van Buda Beach. Daar kwamen de voorbije dagen meermaals tientallen jongeren na sluitingstijd van de horecaterrassen samen om nog even door te feesten. Buurtbewoners maken zich al langer zorgen over de veiligheid en ook burgemeester

Buda Beach, het populaire parkje aan de oevers van de Leie, lokte tijdens het hemelvaartweekend meermaals grote groepen jongeren. Zij willen er zich na sluitingstijd van de terrassen nog even laten gaan. Zowel op woensdagavond 12 mei als vrijdagavond 14 mei hield de politie een oogje in het zeil, tot grote incidenten kwam het niet. Wel werd er vrijdagavond een grote controleactie gehouden tegen het onverantwoord rijgedrag van zogenaamde patsers in de omgeving.

Maar het politietoezicht alleen volstaat niet. Zowel buurtbewoners als burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) maken zich zorgen om de veiligheid van de feestvierende jeugd. Na 22 uur is het op Buda Beach immers pikdonker en met de Leie vlakbij brengt dat enigszins risico’s met zich mee. Zeker voor wie een glaasje te veel op heeft. “Mijn raad aan de jeugd blijft hetzelfde: doe wat je moet doen, doe niet wat je niet moet doen en gebruik vooral je verstand”, aldus de Kortrijkse burgemeester.

 © Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe

Om ongelukken te vermijden, liet de stad in samenspraak met de politie afgelopen weekend ook een resem nadarhekken aanrukken. “Het is een extra barrière om te voorkomen dat jongeren in het donker in het water belanden”, aldus burgemeester Vandenberghe nog. “Dat is immers levensgevaarlijk: de koude onderstromen doen je spieren in geen tijd verkrampen.”

Daarnaast plaatste de stad ook een extra verlichtingsmast om voor voldoende licht te zorgen. “Het is wel de bedoeling om ook te bekijken hoe we de situatie structureel kunnen verbeteren”, aldus de Kortrijkse burgemeester nog. Met het Sinksenweekend voor de deur zijn extra maatregelen aan Buda Beach geen overbodige luxe. Of de nadars voldoende zijn, zal moeten blijken.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten