Nachtwacht over ‘Het Vampierenbal’ : “Deze theatervoorstelling is nog spannender dan vorig jaar”

Nachtwacht mocht de theatervoorstelling ‘Het Vampierenbal’ voorstellen in de Antwerpse Stadsschouwburg en dit op een locatie, waar alle veiligheidsmaatregelen qua corona nauwlettend werden opgevolgd. Voor Vladimir, Keelin en Wilko was het terug de allereerste keer dat ze op een podium stonden. In de kerstvakantie komen ze naar het Proximus Theater Plopsaland in De Panne.

Keelin op de sofa, Vladimir én Wilko er achteraan of de drie leden van Nachtwacht. © PADI

Net voor één van de shows konden we op het podium een babbel slaan met de enige échte leden van Nachtwacht.

Welk effect had corona op de voorbereidingen van ‘Het Vampierenbal’ ?

Keelin : “Dat viel voor ons nog mee. Het productieteam verzette veel werk om alles in goede banen te leiden en de coronabijbel samen te stellen. Er ging veel voorbereiding aan vooraf, maar daar hadden wij minder mee te maken.”

Vladimir : “Wij zitten al een hele tijd samen in een bubbel. We hadden samen een repetitieperiode en we mogen altijd bij elkaar zijn, zonder mondmasker. Maar van zodra we de repetitieruimte verlaten, moeten ook wij een mondmasker dragen en alle regels volgen zoals iedereen. Op die manier is alles veilig verlopen.”

Indien ik mij niet vergis, werd er in ’t begin van ’t jaar gezegd dat in oktober de première van de nieuwe theatershow zou plaatsgrijpen. We zijn nu oktober en dus kon die planning toch goed worden opgevolgd ?

Wilko : “Qua theatertour hebben we inderdaad niets moeten uitstellen, maar qua opnames voor onze nieuwe film werd er wel een klein stukje verplaatst. We hebben het geluk dat we nu mogen spelen en we hopen natuurlijk dat we tijdens de kerstvakantie ook de geplande voorstellingen mogen spelen.”

De vorige voorstelling ‘Het Vervloekte Perkament’ gaf ik toen als score een 9/10. Ik vond alles prachtig voorgesteld, ook het decor en al die visuele effecten. Met welke sterke staaltjes gaan jullie mij én het publiek nu kunnen overtuigen. Je kan nu zeggen : goed kijken, maar wat is er zo speciaal aan de nieuwe theatershow ?

Wilko : “Waar er vorig jaar veel effecten in zaten, zitten er nu nog meer effecten in op een positieve manier. De interactie met het publiek is ook nu zelfs wellicht nog groter dan vorig jaar. Ik vind deze theatervoorstelling nog spannender dan ‘Het Vervloekte Perkament’.”

Hebben jullie in jullie kinderjaren wel eens angst opgelopen van vampieren of van andere vreemde wezen, waardoor je als kindje niet goed de slaap kon vatten ?

Valdimir : “Mijn vader nam mij altijd mee naar het poppentheater FroeFroe in Antwerpen. Er zat daar eens een vreemde voorstelling met een rare pop tussen en daar kwam ik regelmatig van wakker. En nog steeds (lacht).”

‘Vampieren’ én de titel ‘Het Vampierenbal’ klinkt wel een beetje beangstigend. Geen schrik dat kinderen in de zaal bang op de schoot van mama of papa gaan kruipen ?

Keelin : “Maar Vladimir is zo’n lieve vampier en de kindjes weten dat ook. Ik denk dat ze van een ander monster misschien een beetje schrik zullen hebben…”

Vladimir : “De kindjes kennen Nachtwacht en ze weten naar wat ze komen kijken. Er zullen misschien kindjes bij zitten die een beetje schrik hebben, maar ze weten ook dat bij ons alles altijd goed komt. Ook de mama’s en de papa’s weten dat én dus is dat geen probleem.” (PADI)

Tickets : www.studio100.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.