Nacht van de Geschiedenis in teken van ‘verre buren’ in Moorslede

Wim Vermont, Wim Jaques, Sachiko Umemoto, Willy Vanderhaeghe, Marnik Leenknegt, Marilyn Cutamora, Nico Vandamme, Maaike Misselyn, Kristof Vanderstichele en Peter Verduyn. © JS
Redactie KW

Op woensdag 11 maart organiseert Davidsfonds Moorslede in het kader van de Nacht van de Geschiedenis een evenement waarbij Moorsledenaars met een andere nationaliteit centraal staan.

“We komen samen met onze buren van dichtbij en buren uit Polen, de Filipijnen of zelfs Japan”, aldus Kristof Vander Stichele, voorzitter van de vereniging. In Groot-Moorslede wonen momenteel 325 mensen van vreemde origine. Polen vormen met 90 inwoners de grootste groep. Ook de Fransen (46), Roemenen (40) en Nederlanders (37) zijn met velen. “Er is slechts één iemand uit Japan en één iemand uit de Filipijnen. Wij wisten hen te overtuigen om mee te helpen aan de organisatie van de Nacht van de Geschiedenis”, aldus Kristof.

Natalia, Agnieszka, Marilyn en Sachiko vertellen in G.C. De Bunder hoe ze in de gemeente terecht kwamen en welke verrijking en moeilijkheden dat met zich meebracht. Het viertal serveert ook enkele typische hapjes en drankjes die iets te maken hebben met hun land van herkomst. (BF)

Inschrijven voor De Nacht van de Geschiedenis kan via dejonghebrigitte@gmail. Leden van het Davidsfonds betalen 3 euro, niet-leden leggen 5 euro op tafel. Start om 19.30 uur in G.C. De Bunder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier