Naast expo nu ook Spiekpietjes Musical in Oostende

De Spiekpietjes verstoppen zich onder andere in een van deze toiletten. Op de foto herkennen we Pieter Hens (Toerisme Oostende) en Thaïs Vanderheyden. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De Spiekpietjes zijn terug in Oostende. Van 19 oktober tot en met 8 december stelt het Fort Napoleon de deuren open voor de leukste familie-expo rond Sinterklaas, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Thaïs Vanderheyden.

De Spiekpietjes zijn kleine, geheimzinnige Sinterklaashulpjes. Elk jaar, wanneer de blaadjes van de bomen dwarrelen, trekken ze de wereld rond. Ze verstoppen zich in huizen, appartementen en in klasjes om de kinderen in de gaten te houden. ‘s Nachts, als de kinderen slapen, bellen ze naar Sinterklaas om alle informatie over het al dan niet braaf zijn door te geven. Het is zo dat het Grote Rode Boek van Sinterklaas wordt aangevuld. En voor het eerst zijn er ook ‘Spiekgrietjes’, de vrouwelijke vorm van de Spiekpietjes.

De expo, die vorig jaar noodgedwongen door de sluiting van het Fort Napoleon in de oude Vives-schoolgebouwen doorging, gaat dit jaar over het boek ‘Het Zilveren Belletje’. Voor de Spiekpietjes het kasteel van Sinterklaas verlaten, krijgen ze van de Sint een briefje met daarop de naam van één of twee kinderen van een klas. Bij die rakkertjes zullen de Spiekpietjes een maand lang logeren. Maar één Spiekpietje kan zijn spiekkindje niet vinden. De kleine Elisabeth is gek op verstoppertje spelen en verstopt zich overal op, onder en achter. De Sint brengt echter de oplossing. De expo toont net als de voorbije jaren levensgrote platen, een audioverhaal door Warre Borgmans, een spannende spectaculaire zoektocht en een leuke pop-up Spiekpietjesbar. Beneden kunnen de aanwezigen zoeken naar de verstopte Spiekpietjes. Ze verstoppen zich in de keuken, het salon, de toiletten, de zolder of in een van de kasten.

Nieuw dit jaar is de Spiekpietjes Musical. ‘De Spiekpietjes’ is een minimusical voor alle kinderen die Sinterklaas een warm hart toedragen. In de musical, die 50 minuten duurt, leren de kinderen wat ze moeten doen om een echt Spiekpietje te worden. De musical werd gecreëerd door Tom Dewulf en Jolijn Antonissen van Weerwolf vzw. Het gezelschap won recent nog de elfde editie van het ‘Kindertheaterfestival Spekken’ in Gent met hun voorstelling ‘Lotta en de Slodderkip’. Datzelfde team bruist nu in ‘De Spiekpietjes’ van energie en zingt bekende en nieuw geschreven Sinterklaasliedjes. Een verhaal over Spiekpietjes in opleiding boordevol muziek en humor. Een dynamisch en interactief kinderspektakel dat garant staat voor een perfecte familiedag.

Tickets voor de expo kunnen aan de deur gekocht worden en kosten 9 euro. Ook voor de musical betaal je 9 euro. Kies je voor de combinatie, dan betaal je slechts 15 euro. De musical loopt op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 oktober, telkens om 11 uur, 14 uur en om 16 uur. Tickets via brugge.iticketsro.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier