Naast d’Oude Koestal is er nu ook een camperplaats aan Meikensbossen in Dentergem

Catherine met haar jongste zoon Victor: "Onder onze gasten heerst een soort samenhorigheid." (foto WME)
Redactie KW

Nu feestzaal d’Oude Koestal er al maandenlang werkloos bij staat, besloten Catherine Vanclooster (42) en Christophe De Buck (47) op een andere manier mensen te ontvangen. Een weide naast hun woning werd omgetoverd tot een camperplaats met ruimte voor 16 motorhomes.

Zelf maken Catherine en Christophe ook deel uit van het legioen aan Vlamingen dat er vaak met de camper op uit trekt. Dat doen ze samen met zonen Louis (16) en Victor (13).

“Onze oudste zoon heeft een beperking en verblijft in De Lovie in Poperinge. Als we met onze camper een uitstapje maken dan blijft hij in een voor hem vertrouwde omgeving. We zijn dan eigenlijk op weg met ons eigen klein huisje. Als we op weekend trekken dan is dat meestal door het Vlaamse land, in de zomer trekken we meer zuidwaarts. Maar dat is er dit jaar dus niet van gekomen.”

vlakbij de Poelberg

Christophe en Catherine gaan allebei fulltime werken. Ze zijn in bijberoep ook nog landbouwer op de boerderij van het ouderlijke erf van Christophe. Ook feestzaal d’Oude Koestal maakt deel uit van het complex.

“Maar om evidente redenen zijn er nu geen feestjes. We deden al heel wat omboekingen naar september en oktober, maar de kans bestaat dat ik die mensen opnieuw slecht nieuws zal moeten brengen.”

Christophe en Catherine wonen in de Tieltseweg 45, vlak naast de Meikensbossen en op een steenworp van de Poelberg. “We liggen hier te midden het groen, je kan hier letterlijk meteen het bos binnen stappen. Daarom leek het ons geen slecht idee om een weide om te vormen tot een camperplaats. In Nederland en Frankrijk vind je die om de haverklap, in België zijn die veel zeldzamer. We hebben 16 ruime plaatsen voorzien, waarvan de helft met elektriciteit. We moesten ook een ruimte creëren waar de mensen hun ‘grijs water’ kunnen lozen. Maar sanitair is niet aanwezig, dat hebben onze bezoekers aan boord. We zijn ook de gemeente Dentergem dankbaar dat ze meteen in ons verhaal zijn meegestapt en ons hielpen bij de nodige vergunningen.”

Ontdekking van Tielt

Hoewel de camperplaats nauwelijks een maand geleden de deuren open zwaaide, is die meteen een schot in de roos.

“We zijn daar ook positief door verrast. Maar we hebben hier wel wat troeven. Ten eerste de rust en de groene omgeving. Maar je kunt van hieruit ook onmiddellijk inpikken op fiets- en wandelroutes. De Poelberg is vlakbij en ook in de Meikensbossen kun je frisse lucht snuiven. En de mensen ontdekken ook met plezier de stad Tielt. We hadden al mensen uit de buurt die hier overnachtten, maar ook veel uit andere provincies uiteraard.”

De meeste kampeerders blijven één tot twee nachten. “Iemand die er met een motorhome op uittrekt plant niet al te veel en zeker niet te ver vooruit. Er bestaan websites en apps waar je de overnachtingsplaatsen in de buurt kunt vinden. En in het wereldje doet de mond-aan-mondreclame natuurlijk ook veel. De reacties van de mensen zijn louter positief en dat is voor ons een opsteker natuurlijk. Onder de mensen heerst ook een soort samenhorigheid. Iedereen heeft zijn privacy, maar al vlug wordt natuurlijk een babbeltje geslagen. En onlangs arriveerde hier een reusachtige Amerikaanse mobilhome van elf meter en dan gaat iedereen een kijkje nemen.”

Gasten uit Koksijde

Onder de gasten maakten we ook kort even kennis met Leopold Debeir en Sonia Decrop uit Koksijde. Ze zijn al jarenlang op de weg met hun motorhome en streken nu neer in Dentergem.

Voor Sonia Decrop en Leopold Debeir was het een aangename kennismaking met de camping. (foto WME)
Voor Sonia Decrop en Leopold Debeir was het een aangename kennismaking met de camping. (foto WME)

“We hadden van het bestaan van deze plaats gehoord op Radio 2. En het is een meevaller. Het is hier enorm rustig en straks trekken we er op uit met onze fiets. We ontdekten ook al Tielt. Ik was hier vroeger al geweest, maar de stad heeft een modernere look gekregen en er zijn heel wat nieuwe zaken bij bekomen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier