Naar buiten met de Tieltse bib voor Boterhammen in de tuin

Quinten Cuyle en schepen Grietje Goossens in de tuin waar de lezing gegeven wordt.© foto WD
Quinten Cuyle en schepen Grietje Goossens in de tuin waar de lezing gegeven wordt.© foto WD
Redactie KW

Boterhammen in de bib is al jaren ingeburgerd de Tieltse activiteiten. Over de middag kan men er genieten van heel wat interessante items. Nu we met een pandemie opgescheept zitten, wil de Tieltse bibliotheek in samenwerking net CC Gildhof ook een aangepaste versie maken: ‘Boterhammen in de tuin’.

“Geluidshinder, dat zijn drilboren, opstijgende vliegtuigen, discotheken, slijpschijven en voor sommigen ook krijsende baby’s. Daartegenover staan windstille zomeravonden. Als je op een mooie zomeravond buiten gaat zitten en je zet je oren open, dan hoor je een zalige stilte”, stelt bibliotheekmedewerker Quinten Cuyle. “Maar is het echt stil? In ons dichtbebouwde Vlaanderen ruist er in de verte altijd wel ergens een autoweg. Of een buurman rijdt net zijn gras af. Of er wast ergens iemand de auto met de autoradio op maximaal volume. Daarover schreef Lander Deweer samen met Jan Swerts een boek ‘De nieuwe stilte’ waarin hij ons vertrouwd maakt met het concept geluidshinder. Echte stilte is zeldzaam geworden in onze maatschappij. Gelukkig zijn er alternatieve manieren om deze honger naar stilte te stillen. De schrijver-reporter neemt ons mee in de wonderlijke wereld van geluidproeftuinen, soundscapes en neoklassieke muziek. Deweer is freelance reporter. Zijn verhalen verschijnen onder meer in Knack en wielertijdschrift Bahamontes. In 2017 werd hij door de Stichting voor Verhalende Journalistiek in Amsterdam verkozen tot Meesterverteller.”

Geen soepje

Schepen van onder meer Cultuur en Bibliotheek Grietje Goossens voegt er aan toe: “Hij komt op 17 juni naar Tielt om over zijn boek een lezing te geven. Die lezing vindt plaats in de Tuin De Brabandere van 12.15 tot 13.15 uur. Best een aanrader, maar als je deze activiteit wil mee beleven, moet je wel inschrijven via bibliotheek@tielt.be of 051 42 82 10. Deelnameprijs is slechts 2,50 euro. Vroeger kregen de deelnemers een soepje, maar dat mag nu niet. Wel kunnen ze zelf tijdens die middagpauze iets meenemen om te eten of te drinken. Er staat trouwens nog een viertal dergelijke activiteiten op het programma waarvan er al drie vastgelegd zijn.” (WD)

Meer info: www.gildhof.be/boterhammen-in-de-tuin .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten