John Crombez stelde een aantal vragen over wanneer er wordt beslist om daartoe over te gaan. "Hoeveel controles zijn er op Ostend Beach gebeurd? Hoeveel aanduidingen zijn er gebeurd door een drugshond? En tot hoeveel naaktfouilles heeft dat geleid?"

Korpschef Philip Caestecker antwoordde: "Er zijn twee drugshonden in Oostende. Die zijn zeer goed getraind, ze zitten er zelden naast. Ongeveer vier procent van de bezoekers wordt gecontroleerd. Na een eerste triage en een aanduiding van een hond, zitten we in een derde fase en dat is de naaktfouilles. Mannen en vrouwen apart, uiteraard. We hadden dit jaar ook voor het eerst transgenders die moesten gefouilleerd worden. Dat lossen we op door aan hen te vragen of ze door een man of vrouw willen gefouilleerd worden."

"Voor alle duidelijkheid: de mensen worden niet aangeraakt. Dat mag enkel door een arts en op bevel van een onderzoeksrechter. Dit is een visuele fouille. Die fouilles hebben 63 keer drugs op het lichaam aan het licht gebracht."

John Crombez stelde een aantal vragen over wanneer er wordt beslist om daartoe over te gaan. "Hoeveel controles zijn er op Ostend Beach gebeurd? Hoeveel aanduidingen zijn er gebeurd door een drugshond? En tot hoeveel naaktfouilles heeft dat geleid?"Korpschef Philip Caestecker antwoordde: "Er zijn twee drugshonden in Oostende. Die zijn zeer goed getraind, ze zitten er zelden naast. Ongeveer vier procent van de bezoekers wordt gecontroleerd. Na een eerste triage en een aanduiding van een hond, zitten we in een derde fase en dat is de naaktfouilles. Mannen en vrouwen apart, uiteraard. We hadden dit jaar ook voor het eerst transgenders die moesten gefouilleerd worden. Dat lossen we op door aan hen te vragen of ze door een man of vrouw willen gefouilleerd worden.""Voor alle duidelijkheid: de mensen worden niet aangeraakt. Dat mag enkel door een arts en op bevel van een onderzoeksrechter. Dit is een visuele fouille. Die fouilles hebben 63 keer drugs op het lichaam aan het licht gebracht."