Naakstrand Bredene weer open vanaf 1 september

Het naaktstrand pre-corona. © EF
Redactie KW

Vanaf dinsdag 1 september is het naaktstrand in Bredene opnieuw toegankelijk voor naaktrecreatie. “Wij zijn zeer verheugd dat we de naturisten opnieuw kunnen verwelkomen, want het was met pijn in het hart dat we ons naaktstrand hebben gesloten”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A). Omdat de redderpost vanaf dan gesloten is, zal baden wel niet toegestaan zijn.

Het gedeelte strand ter hoogte van strandpost 6 was gedurende de zomermaanden gesloten om als bufferzone te dienen tijdens drukke periodes.

“Het kon dit jaar niet anders”, schrijft Vandenberghe op zijn persoonlijke Facebookpagina. “We moesten anticiperen op de komst van veel bezoekers en ruimte voorzien, daarnaast is het naaktstrand bij hoog water en goed weer soms overbevolkt. We hebben het naaktstrand gebruikt als bufferzone op drukke dagen en op deze manier gekozen voor de veiligheid en gezondheid van iedereen.”

Vanaf 1 september is het minder druk op het strand en kunnen we het strand opnieuw openstellen voor naaktrecreanten”, gaat hij verder. “Wij zijn zeer verheugd dat we de naturisten opnieuw kunnen verwelkomen, want het was met pijn in het hart dat we ons naaktstrand hebben gesloten”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe

Voor de naaktzwemmers is die heropening wel dubbel, want vanaf 1 september moet het strand het zonder redders doen, waardoor baden er niet meer mag. Pootjebaden is wel nog toegestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier