Naaiploeg van de Heksenstoet draait overuren

We zien boven v.l.n.r. Goedele Durnez, Linda Porte, Martine Busschaert, Jackeline Knockaert en Margo Knockaert. Onder v.l.n.r.: Els Corneillie, Rita Zwaenepoel, Christiane Taillieu. Rita Desimpel, Kathleen Forrez, Chris Boudry, Linda Leleu, Christine Bulckaen en Annemie Louage ontbreken. (foto ZB)
Redactie KW

Als de Heksenstoet mooi is voor het oog, is dit voor een groot deel te danken aan de naaiploeg die zorgt voor de kledij. Het is een enthousiaste groep vrijwilligers. Geen opdracht is hen te veel.

De Heksenstoet streeft er elke editie naar om te vernieuwen. Op zondag 28 juli is dit niet anders. Zo wordt er telkens kledij bijgemaakt en dat is de taak van de naaiploeg. De ploeg bestaat uit: Goedele Durnez, Linda Porte, Martine Busschaert, Jacqueline en Margaux Knockaert, Els Corneille, Christiane Raillieu, Rita Dessimpel, Kathleen Forrez, Chris Boudry, Linda Leleu, Christine Bulckaen, Annemie Louage en Rita Zwaenepoel. “We hebben een uitstekend team van naaisters”, vertelt Rita Zwaenepoel. “Alle opdrachten komen van de regisseur, die doorgeeft aan Margaux en Goedele wat er moet gemaakt worden. Bij Els worden dan patroontjes gemaakt en geknipt en verdeeld onder de naaisters. Er heerst telkens een aangename sfeer met een babbeltje, koffietje of iets lekkers erbij. Dat mag wel hé, want het is een echte hobby.” De trots van de stoet, die wat heel wat Beselaarse harten weet te beroeren, zijn uiteraard de bezemdansertjes. Jaarlijks hebben ze de opdracht om de hoofdheks Sefa Bubbels met een prachtige dans te omringen.

Bezemdansers

Dit jaar werden de bezemdansertjes letterlijk in een nieuw kleedje gestopt. De eigen naaiploeg heeft zich dan ook uit de naad gewerkt om die nieuwe outfits klaar te stomen en het zijn prachtige juweeltjes geworden. Kleedjes die de bezemdansertjes alle eer aan doen. “We zijn er wel trots op, maar eigenlijk hebben we al zoveel gemaakt en hersteld, zoals de kledij bij Sneeuwwitje of de kledij van de Harmonie. We zijn eigenlijk op alles fier. Soms worden ook grote heksen op de wagens hersteld bij Els of gerestaureerd bij Goedele. Bij alles wat we doen, vraagt Margaux altijd onze mening om te weten of het haalbaar is. Maar meestal doen we het wel lukken”, lacht Rita.

“Alle lapjes stof kunnen we goed gebruiken en ook garen, knopen en andere attributen om te maken of te herstellen. Na de stoet zullen er wel nog opdrachten komen en zo zijn we opnieuw vertrokken voor de volgende Heksenstoet. Zo zijn we altijd bezig.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier