Na zware rit van 1.000 km bereiken zes West-Vlaamse vrienden top Mont Ventoux

De zes renners van Ride to Unite in Lyon, op weg naar de top van de Mont Ventoux.© gf
De zes renners van Ride to Unite in Lyon, op weg naar de top van de Mont Ventoux.© gf
Gerda Verbeke

Afgelopen dinsdag vertrokken zes West-Vlaamse vrienden vanuit Oudenaarde voor een rit naar de Mont-Ventoux. In vijf dagen werden de 1000 kilometer afgelegd en bereikten ze de top. Ondertussen zamelden ze geld in voor het Kinderziekenhuis Prinses Elisabeth van het UZ Gent.

Initiatiefnemer Leendert van Hulle wil via deze weg het ziekenhuisteam bedanken voor de beste zorgen die zijn dochtertje Minne (18 maanden) anderhalf jaar geleden kreeg. Zij werd er toen behandeld voor een zware longinfectie (RSV).

Perfecte voorbereiding

Tegen de wind en regen in, behaalden de renners zaterdag de top van de mythische, kale berg. In een eerste reactie laten de renners weten dat ze aangenaam verrast waren: “Het was zwaar door de weersomstandigheden, maar de voorbereiding was perfect”, aldus de jongste van de bende Louis Van Eeckhout (22). “De Mont Ventoux beklimmen is altijd een gevecht met jezelf en dat was dit jaar niet anders, zeker met al 980 km in de benen”, vullen Tom Demaecker en Tom Thys aan.

Het format bleek alvast fantastisch en voor herhaling vatbaar

“We zijn dankbaar tegenover iedereen die ons een hart onder de riem stak om onze sportieve belofte na te komen”, zegt Karel Standaert. “Wij klonken alvast met een lekker biertje van de topbrouwers van ’t Verzet uit Anzegem op iedereen die deze actie steunt!”

Of er een nieuwe editie komt in 2022, laat initiatiefnemer Leendert Van Hulle nog in het midden: “Zonder corona waren we ongetwijfeld met wat meer renners. Het format bleek alvast fantastisch en voor herhaling vatbaar, dus wie weet wat de toekomst zal brengen.”

Veiling gesigneerde proftruitjes

Hoeveel deze editie ‘Ride to Unite – Mont Ventoux’ opbracht, zal na woensdag blijken. Dan wordt de fundraising afgesloten en stopt ook de veiling van gesigneerde proftruitjes. “Wie graag wil meebieden op truitjes van onder meer Jasper Stuyven, Yves Lampaert, Tim Declercq, Sep Vanmarcke, Marianne Vos en zoveel anderen, kan daarvoor terecht op www.ridetounite.com ”, aldus Robin Versteghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier