De Brugse zaakvoerder van de ginbar maakte dinsdagavond bekend dat The Message per direct de deuren sluit. "Wat als een mooi verhaal begon is toch als een ramp geëindigd", klinkt het emotioneel op Facebook. "Vannacht kregen we alweer bezoek, werd weer van alles gestolen... We kunnen de veiligheid van onszelf en het personeel niet meer garanderen, want wat zal het volgende zijn? Daarom nemen we, met spijt in het hart, hier en nu definitief afscheid van jullie."

Heinz Van Roye. © Davy Coghe

The Message maakte deel uit van Santeboetiek, een pop-upconcept in het Torhoutse Ravenhofpark. Eerder dit jaar kwam de lokale horeca al in opstand tegen de ginbar, die niet van tegenslag gespaard bleef. Eind juli was er ook al een inbraak, al voor het derde jaar op rij. "De verantwoordelijken van de petitie mogen nu trots zijn, maar we hebben ons niet laten doen", aldus nog Heinz Van Roye. "Alleen al omdat onze klanten ons elke dag weer nieuwe moed en vreugde bezorgden. De aanhoudende pesterijen, de valse klachten bij het Voedselagentschap, de aanhoudende diefstallen... Maar toch wilden we blijven voort doen, voor jullie, omdat jullie er zo graag kwamen."

Spullen aangetroffen bij huiszoeking

In de loop van de avond kwam de politie een verdachte op het spoor. Ooggetuigen zagen de politie spullen van de pop-upbar uit het appartement van de verdachte halen. Volgens buurtbewoners gaat het om een man van Roemeense afkomst, die in het centrum al vaker voor overlast zorgde. "Het klopt dat er een huiszoeking heeft plaatsgevonden en dat er daarbij spullen van de pop-upbar zijn aangetroffen, maar het onderzoek is nog bezig", bevestigt woordvoerster Annemie Wittesaele van politiezone Kouter.

Beste klanten... na drie jaar het beste van onszelf te hebben gegeven sluiten wij per direct onze pop-up bar in...

Geplaatst door Pop-up ginbar "The Message" op Dinsdag 27 augustus 2019

Iemand die deze persoon kent/herkent??? Alle tips zijn welkom via prive bericht aub!!! #DeZoveelsteDiefstal #Torhout #Ravenhofpark DELEN AUB!!!

Geplaatst door Pop-up ginbar "The Message" op Dinsdag 27 augustus 2019

(TV/AD)

De Brugse zaakvoerder van de ginbar maakte dinsdagavond bekend dat The Message per direct de deuren sluit. "Wat als een mooi verhaal begon is toch als een ramp geëindigd", klinkt het emotioneel op Facebook. "Vannacht kregen we alweer bezoek, werd weer van alles gestolen... We kunnen de veiligheid van onszelf en het personeel niet meer garanderen, want wat zal het volgende zijn? Daarom nemen we, met spijt in het hart, hier en nu definitief afscheid van jullie."The Message maakte deel uit van Santeboetiek, een pop-upconcept in het Torhoutse Ravenhofpark. Eerder dit jaar kwam de lokale horeca al in opstand tegen de ginbar, die niet van tegenslag gespaard bleef. Eind juli was er ook al een inbraak, al voor het derde jaar op rij. "De verantwoordelijken van de petitie mogen nu trots zijn, maar we hebben ons niet laten doen", aldus nog Heinz Van Roye. "Alleen al omdat onze klanten ons elke dag weer nieuwe moed en vreugde bezorgden. De aanhoudende pesterijen, de valse klachten bij het Voedselagentschap, de aanhoudende diefstallen... Maar toch wilden we blijven voort doen, voor jullie, omdat jullie er zo graag kwamen."In de loop van de avond kwam de politie een verdachte op het spoor. Ooggetuigen zagen de politie spullen van de pop-upbar uit het appartement van de verdachte halen. Volgens buurtbewoners gaat het om een man van Roemeense afkomst, die in het centrum al vaker voor overlast zorgde. "Het klopt dat er een huiszoeking heeft plaatsgevonden en dat er daarbij spullen van de pop-upbar zijn aangetroffen, maar het onderzoek is nog bezig", bevestigt woordvoerster Annemie Wittesaele van politiezone Kouter. (TV/AD)