Na veel vertraging: nieuw politiekantoor in Oostende begin maart 2020 volledig in gebruik

Eind november 2017 werd in Oostende de eerste spadesteek gegeven voor het nieuw politiekantoor in de Lijndraaiersstraat. © a-KW
Gillian Lowyck

Het gebouw moest eigenlijk al sinds begin dit jaar in gebruik zijn, maar de werken liepen heel wat vertraging op. Op de gemeenteraad van Oostende werd bekend gemaakt dat het gebouw in de lente van volgend jaar volledig in gebruik moet zijn.

De Oostendse politie zit vandaag nog op twee locaties: de recherche in het stadhuis en de interventieploegen in de Alfons Pieterslaan. In 2017 werd bekend gemaakt dat er een nieuw politiekantoor komt in de Lijndraaiiersstraat in de wijk Hazegras. Het was de bedoeling dat het gebouw eind 2018 klaar zou zijn en in gebruik sinds begin dit jaar. De werken liepen echter heel wat vertraging op.

Karel Labens (SP.A-Stadsmakers) vroeg op de Oostendse gemeenteraad naar een stand van zaken. “De werken zijn nog niet geëindigd, maar zitten in een eindfase”, antwoordde bevoegd schepen Björn Anseeuw (N-VA). “De voorlopige oplevering is voorzien op 13 december. De verhuizing zal daarna gebeuren. Maar je moet weten dat dit geen gewone verhuizing is. Er zijn heel wat technieken – denk maar aan een videowall – die eigen zijn aan een politiekantoor. Die worden na de oplevering geïnstalleerd. De ondersteunende diensten zullen in de tweede helft van de februari volgend jaar kunnen verhuizen. De operationele diensten zullen volgen begin maart.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier