De bewoners van de Beversesteenweg, de Rozendaalstraat, Het Speelgoed en de Koning Leopold III-straat kregen tijdens de warmste dagen van het jaar te horen dat hun leidingwater niet langer drinkbaar was. Dat zorgde voor flink wat praktische problemen, want drie dagen lang was het compleet verboden om het water te gebruiken. Daarna volgden nog eens negen dagen met het advies om het water vooraf goed te laten koken.

Nu heeft De Watergroep, in samenspraak met de diensten Volksgezondheid en Leefmilieu van de Vlaamse overheid, beslist dat delen van de getroffen straten het water weer voor alle doeleinden mogen gebruiken. Het gaat om het deel van de Beversesteenweg tussen huisnummers 59 en 259 en 80 en 262, alle bewoners van de Rozendaalstraat en Het Speelgoed, het huisnummer 1 van de Mandellaan en de nummers 81 tot 85 en 86 tot 90 van de Koning Leopold III-laan.

"We waren wel aan op alle aftappunt die sinds de kwaliteitsproblemen weinig tot niet meer gebruik werden, volledig open te zetten en het water minstens twee minuten te laten lopen", zegt de stad Roeselare. "Reinig en spoel ook apparaten die rechtstreeks op de binnenleidingen zijn aangesloten - ontharders, koffiemachines, drankmachines - en reinig of vervang ook eventuele filters in toestellen die met leidingwater werken."

Alle getroffen gezinnen kunnen rekenen op een compensatie van 25 euro. De exacte oorzaak van het probleem is nog altijd niet gevonden. Daarom blijft De Watergroep de drinkwaterkwaliteit in regio Roeselare van dichtbij opvolgen.

De bewoners van de Beversesteenweg, de Rozendaalstraat, Het Speelgoed en de Koning Leopold III-straat kregen tijdens de warmste dagen van het jaar te horen dat hun leidingwater niet langer drinkbaar was. Dat zorgde voor flink wat praktische problemen, want drie dagen lang was het compleet verboden om het water te gebruiken. Daarna volgden nog eens negen dagen met het advies om het water vooraf goed te laten koken.Nu heeft De Watergroep, in samenspraak met de diensten Volksgezondheid en Leefmilieu van de Vlaamse overheid, beslist dat delen van de getroffen straten het water weer voor alle doeleinden mogen gebruiken. Het gaat om het deel van de Beversesteenweg tussen huisnummers 59 en 259 en 80 en 262, alle bewoners van de Rozendaalstraat en Het Speelgoed, het huisnummer 1 van de Mandellaan en de nummers 81 tot 85 en 86 tot 90 van de Koning Leopold III-laan."We waren wel aan op alle aftappunt die sinds de kwaliteitsproblemen weinig tot niet meer gebruik werden, volledig open te zetten en het water minstens twee minuten te laten lopen", zegt de stad Roeselare. "Reinig en spoel ook apparaten die rechtstreeks op de binnenleidingen zijn aangesloten - ontharders, koffiemachines, drankmachines - en reinig of vervang ook eventuele filters in toestellen die met leidingwater werken."Alle getroffen gezinnen kunnen rekenen op een compensatie van 25 euro. De exacte oorzaak van het probleem is nog altijd niet gevonden. Daarom blijft De Watergroep de drinkwaterkwaliteit in regio Roeselare van dichtbij opvolgen.