Na restauratie heeft Lijstermolen in Westouter ook zijn wieken terug

De molen is klaar om een nieuwe toeristische attractie te worden. © Eric Flamand
Redactie KW

Nadat eerder de Lijstermolen in Westouter gerestaureerd werd, zijn nu ook de wieken opnieuw bevestigd waardoor de molen klaar is om een nieuwe toeristische attractie te worden. “Na de zomervakantie zal de Lijstermolen opnieuw draaien om tegen het eind van de maand september voor het eerst weer te malen”, zegt schepen Bart Vanacker.

De Lijstermolen op de Baneberg werd na ruim vijftien jaar eindelijk gerestaureerd. Schepen van Toerisme Bart Vanacker werkt nu samen met een werkgroep de activiteiten uit rond en in de molen. Zo zal de molen kunnen bezocht worden met een molengids en zullen in de molen ook molenaars aan het werk zijn.

Molenroute

Er komt ook een molenroute. De krijtlijnen daarvoor werden uitgetekend door wijlen Hubert Masquelin, toen ook voorzitter van de Heemkundige Kring Dovie. Hij bracht liefst 36 molens uit de voorbije eeuwen in kaart. Daar zal iets mee gebeuren. Een voorstel is om een silhouet van een molen te plaatsen op de plaats waar de molen ooit stond. Via een QR-code kunnen de geïnteresseerden dan het verhaal van de molen vernemen. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier