Na regen komt… Plein op stelten in Rollegem-Kapelle

Plein op Stelten viel in de smaak. © Jan STRAGIER
Redactie KW

De organisatoren van het jaarlijkse Plein op Stelten in Rollegem-Kapelle keken dinsdagmorgen verbaasd naar de wolkenhemel.

Ook boven de kleinste deelgemeente van Ledegem barstte dinsdag omstreeks 8 uur een hevig onweer met felle bliksem, donder en veel regen los. Enkele uren later, net voor de middag, waren de organisatoren al wat meer gerustgesteld en alles werd in gereedheid gebracht om er weer een mooi feest van te maken.

De lokale Kunstkring stond klaar om hun werk te tonen, er was muziek en de talrijke attracties die geprogrammeerd werden, hielden zich klaar. Ook de terrasjes van de beide dorpscafés, al dan niet overdekt, liepen gezellig vol.

Belangstelling voor het Capellegoed

Maar het meeste aandacht ging naar het Capellegoed, het gezellig binnenpleintje dat binnenkort door de gemeente gekocht zal worden en waar ze heel wat plannen mee hebben. Iedereen wilde dit zien en voor de meesten was het de eerste keer dat ze binnen dit domein konden treden. De plaatselijke Heemkring had dan ook de handen vol om deskundige uitleg te geven over de geschiedenis van dit goed. De plaatselijke aanwezige politici werden aangesproken over de eventuele toekomst, maar konden nog niet echt duidelijkheid geven.

Een paardentram reed ondertussen doorheen de geschiedenis van Rollegem-Kapelle, vergezeld van deskundige uitleg. De avond wordt afgesloten met een liveoptreden van Jo Vally met band. Jo heeft in Rollegem-Kapelle goede vrienden en is steeds bereid om hier op treden. Kris Wills en Ingrid treden op in het voorprogramma. Ondertussen duimen de organisatoren verder voor goed weer, de enige factor die ze niet zelf in handen hebben.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier