Na ravage door dolleman: boetiek Chic gaat vrijdag weer open

Marie-Lou Feys was juist op dat moment aan het werk in de zaak. (foto CLL)
Redactie KW

Wat bezielde die kerel? Het is de vraag die de mensen van Boetiek Chic in de Bavikhoofsestraat zich openlijk stellen, nadat een 35-jarige man dinsdagmorgen er een ravage aanrichtte. Met bloembakken ramde hij de voordeur kapot, waarna hij als een furie door de winkel trok. “Het leek wel een scene uit een film”, klinkt het bij Marie-Lou Feys (21), die in de zaak aan het werk was.

Een kapotte voordeur, brokstukken en stukken glas overal rond en een bloedsporen op de muren en de toonbank. Het volstaat om één blik te werpen in de klassevolle winkel om te begrijpen dat de wildeman erg gewelddadig te werk is gegaan. “Boven de winkel zijn er twee appartementen waar een alleenstaande man en een alleenstaande vrouw wonen”, zucht Marie-Lou, overduidelijk nog altijd onder de indruk van het tafereel dat zich dinsdagmorgen afspeelde.

“Ik hoorde heel wat gestommel, op zich niet meteen uitzonderlijk, totdat ik plots iemand hoorde roepen. Kort daarop kwam de vrouw de winkel binnen gestormd, compleet in paniek. Haar buurman had bij haar aangebeld met een bebloede neus. Toen ze hem wilde helpen sloegen de stoppen volledig door en sloopte hij de volledige inboedel van haar appartement.”

Na ravage door dolleman: boetiek Chic gaat vrijdag weer open
© CLL

Drugs

Een ziekenwagen kwam ondertussen ter plaatse maar ook de ambulanciers kregen met de dolgedraaide kerel te maken. “Als een speer stoof hij de straat op, viel de ambulanciers aan, viel enkele keren en hield zelfs auto’s staande”, gaat Marie-Lou verder. “Op de beelden van onze beveilingscamera’s is duidelijk te zien hoe hij heen en weer zwalpt. Het kan bijna niet anders dan dat hij onder invloed was van drugs. De hulpverleners probeerden met de moed der wanhoop die gast onder controle te krijgen, maar dat werkte als een rode lap op een stier. Hij draaide zich richting winkel, nam een van onze grote bloembakken en ramde ermee los door de voordeur. Samen met de dame in kwestie hadden we ons ondertussen opgesloten in de keuken en toen we hoorden dat hij de winkel aan het vernielen was, zijn we via de achterdeur gevlucht om te schuilen bij de buren.”

Na ravage door dolleman: boetiek Chic gaat vrijdag weer open
© CLL

De videobeelden, afkomstig van de bewakingscamera’s, zijn hallucinant. De volledig bebloede man vernielt alles wat zijn pad kruist. “Het lijkt wel alsof zijn verwondingen hem helemaal niet deren”, aldus nog Marie-Lou. “Hij neemt glasplaten die hij kapot slaat, probeert met een van onze paspoppen onze ramen te vernielen en laat overal een spoor van bloed en vernielingen achter. Toen de politie ter plaatse kwam, hadden ze de grootste moeite om hem te overmeesteren en ik hoorde dat er ook enkele agenten gewond zijn geraakt. Hij deed ook geen enkele poging om te vluchten, maar reageerde uiterst agressief. Ik hoop dat ik zoiets nooit meer moet meemaken.”

Na ravage door dolleman: boetiek Chic gaat vrijdag weer open
© CLL

De schade is aanzienlijk en ook de schrik zit er goed in. Toch bleef Marie-Lou niet bij de pakken zitten. “We schakelden een professionele firma in, die de zaak weer kraaknet gaat maken. Ook de deur wordt hersteld. Vrijdag gaat de zaak weer open en sta ik opnieuw klaar om de klanten te helpen, al zal het waarschijnlijk wel met een klein hartje zijn.”

(CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.