"We zijn in juli 2013 van start gegaan met frituur Shelly's", aldus uitbaatster Shelly Derynck. "We hebben twee jaar aan onze zaak verbouwd voor we ermee van start gingen. Onze frituur werd een heus familiebedrijf met zes personen: onze ouders Ronny en Anja, die hier in Handzame wonen, mijn broer Mitch en zijn vrouw Shari Wittevrongel en natuurlijk ook mijn man Steven Vermeersch en ikzelf."
...

"We zijn in juli 2013 van start gegaan met frituur Shelly's", aldus uitbaatster Shelly Derynck. "We hebben twee jaar aan onze zaak verbouwd voor we ermee van start gingen. Onze frituur werd een heus familiebedrijf met zes personen: onze ouders Ronny en Anja, die hier in Handzame wonen, mijn broer Mitch en zijn vrouw Shari Wittevrongel en natuurlijk ook mijn man Steven Vermeersch en ikzelf."In 2019 kreeg het bedrijf helaas af te rekenen met een aantal tegenslagen. "Er staken heel wat onvoorziene kosten de kop op en er moest te veel geïnvesteerd worden in de zaak", vertelt Shelly. "Mijn man Steven had vorig jaar een zwaar motorongeval, waarvan hij nog steeds aan het herstellen is. Onze verbouwingswerken hadden we dan wel in 2015 al aangevat, maar die lagen daarna stil door problemen met een firma die de werken niet wou uitvoeren. Deze maand kwamen daar ook nog eens de wegenwerken in Handzame bij. Onze frituur is langs de kant van de Staatsbaan afgesloten. Met de duidelijke communicatie vooraf was het gelukkig wel mogelijk om in die periode ons verlof in te plannen.""Vorige week stak dan ook nog eens de coronacrisis de kop op. We schakelden over naar afhaal, maar deze manier van werken loont echt niet de moeite om de kosten te dekken. We meenden dat het beter was om zoveel mogelijk onze koelinstallaties uit te zetten en zo energie te sparen. Nu vinden we dat het niet meer te verantwoorden is om open te blijven. We doen dit in het belang van iedereens gezondheid", zegt Shelly."We hebben na deze moeilijke tijden ook een drastisch besluit genomen: Steven en ik trekken ons terug uit de zaak. Ik heb al zicht op een vast contract en zal van deze wending in mijn leven ook dankbaar gebruikmaken om meer tijd door te brengen met mijn gezin. Op vrijdagavond blijf ik echter een vaste waarde in de frituur. Mijn echtgenoot Steven zal zo vlug als mogelijk na zijn herstel de beroepsactiviteiten hervatten. Ondanks alles proberen wij positief ingesteld te blijven tijdens deze moeilijke periode. We kijken ernaar uit om zo vlug mogelijk een doorstart te maken met de frituur. Dat doen we met een aangepaste kaart met minder bistrogerechten en minder personeel. We zullen er alles aan doen om onze klanten even goed te blijven ontvangen, met de lach en de vriendelijkheid die ze van ons gewoon zijn", besluit Shelly. (JD)