Na pijnlijke opgave vorig jaar droomt Michèle opnieuw van kroontje Miss West-Vlaanderen

Michèle ziet de huidige Miss België Celine Van Ouytsel als een voorbeeld. © Mieke De Jonghe
Redactie KW

Ze zijn met veel, de meisjes die ervan dromen de mooiste van het land te zijn. En toch is de Avelgemse Michèle Debouverie (19) er rotsvast van overtuigd dat ze ver kan geraken. Ze is zelfs zo vastbesloten dat ze zich voor de tweede keer in twee jaar tijd inschreef: “Een voordeel: ze kennen me er al!”

Door Jan Steenhoudt

De Avelgemse Michèle Debouverie (19) studeerde dit jaar via examencommissie af aan de Onze Lieve Vrouw Hemelvaart in Waregem. Ze is van plan om nu Maatschappelijk Werk te studeren aan Vives Hogeschool in Kortrijk. Maar voor Michèle zijn dat allemaal ‘back-ups’, zelf vindt ze immers dat ze in de wieg is gelegd voor het modellenwerk. Al van kleins af aan droomt ze ervan een prinses te zijn. Sinds haar zestiende maakt ze daar ook echt werk van. Via Instagram werd ze al opgepikt door verschillende fotografen en modellenbureaus.

Doorzettingsvermogen

“Dat is het enige dat ik nog had tijdens de coronaperiode, mijn Instagramaccount”, begint Michèle grinnikend. “Al de rest viel weg. En zonder fotografen moest mijn mama inspringen. Ze deed dat heel goed, maar ik ben wel blij dat het nu weer anders kan. Ik werk vaak samen met Kevin Vandenberghe, een fotograaf uit Waregem, en krijg ook aanbiedingen via het modelmanagement MyModels. Een modellenbureau? Ik heb al een aantal mindere ervaringen gehad tijdens fotoshoots, dus dat doe ik niet meer.”

Voor Michèle is meedoen aan Miss West-Vlaanderen, de preselectie van Miss-België, dus een logisch vervolg van haar prille carrière. Maar vooralsnog had ze geen succes. “Tja, vorig jaar scheurde ik de ligamenten in mijn knie bij het paardrijden en moest ik de handdoek in de ring gooien”, legt ze uit. “Ik heb lange tijd op mijn tanden gebeten voor een catwalk deed ik het verband rond mijn knie gewoon af maar uiteindelijk werd het te pijnlijk. Dit jaar heb ik me opnieuw ingeschreven, maar strooide corona roet in het eten. Nu ja, ik heb één voordeel: ze kennen me er ondertussen al en weten dat ik doorzettingsvermogen heb. In het begin was ik wel heel onzeker over mijn litteken, maar ik gebruik herstellende zalf en je ziet er eigenlijk nog amper iets van.”

“Ik kijk heel erg op naar de huidige Miss België, Celine Van Ouytsel”

Huidig Miss België Celine Van Ouytsel (23) is hét rolmodel voor Michèle. “Hoe zij zich tijdens de coronaquarantaine staande hield als miss en mensen probeert te helpen: daar kijk ik echt naar op. Dat is de droom, om in haar voetsporen te treden. Maar ik bekijk het stap per stap, natuurlijk. Er zijn héél veel meisjes die meedoen en slechts 30 finalistes…”

Prinses

“Ik probeer nu zo veel mogelijk activiteiten mee te volgen, zodat ik de andere meisjes goed leer kennen. Zo zijn we al richting Durbuy getrokken. Het is wel minder uitgebreid dan anders, door corona. Zo is er geen uitverkiezing meer in de Carré, maar moesten we direct naar Plopsaland De Panne. Heel spijtig, want in de Carré is het intiemer en leer je al wat met de stress omgaan, voor een zaal van driehonderd man. In Plopsaland, op 21 juli, was het meteen veel grootser.”

Normaal volgt op 4 oktober de finale en voor dat grootse moment is Michèle van plan om alles uit de kast halen. Ze weet nu al wat ze gaat aantrekken. “Een prinsessenkleedje natuurlijk! En neen, ik toon geen foto’s. In deze sector speelt verrassen een grote rol, dus ik hou mijn outfit nog even geheim.

En als ze niet doorstoot naar de finale? “Dan zal ik ontgoocheld zijn, maar meer niet. Ik vind wel andere manieren om mijn modellendroom te verwezenlijken!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.