Na MyCar ook MyBike

Samen goed voor honderd jaar expertise: links Jan De Meester, achteraan Thibault Denoyel, vooraan in de bakfiets Dimitri Denoyel en rechts Koen Crappé. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De gebroeders Denoyel, bekend van autohandel MyCar.be, lanceren een nieuwe onderneming: MyBike.be. In samenwerking met fietsenmakers- en handelaars Jan De Meester en Koen Crappé zullen ze zich richten op de verkoop en herstelling van elektrische fietsen, cargofietsen, bakfietsen, elektrische plooifietsen en high speed pedelecs.

De naam Denoyel is niet onbekend in het Brugse bedrijfsleven en zeker niet in de automobielsector. De familie Denoyel is dan ook al drie generaties actief in de sector, aanvankelijk met showroom en garage in de Maalse Steenweg en gericht op het automerk Renault. Dimitri en Thibault Denoyel vormden het familiebedrijf om tot MyCar.be met hoofdzetel in Sint-Michiels en een netwerk van aangesloten dealers verspreid over heel het land.

Sterk groeiende markt van elektrische fietsen

MyCar.be verkoopt nieuwe en jonge tweedehandswagen van nagenoeg alle merken. De gebroeders Denoyel gaan zich nu ook op de fietsenmarkt gooien, meer bepaald op de sterk groeiende markt van elektrische fietsen. Ze werken hiervoor samen met fietsenmaker Koen Crappé, die dus ook medeoprichter en aandeelhouder is en die eerder een eigen fietsenwinkel uitbaatte in de Rijselstraat in Sint-Michiels. Ook Jan De Meester die decennialang een eigen fietsenwinkel had in Assebroek vervoegt het team.

Koen begon als leerjongen en ik kan mijn carrière nu bij hem verderzetten, de cirkel is rond

“Onder de noemer MyBike.be gaan we ons richten op de verkoop en herstelling van elektrische fietsen, cargofietsen, bakfietsen, elektrische plooifietsen en high speed pedelecs”, verduidelijkt Thibault Denoyel. “Hiervoor koppelen we onze ervaring in sales, e-marketing, volume-aankoop, aanbieden van financieringen, leasing enzoverder met de jarenlange ervaring van deze dynamische fietsenmakers die over alle nodige attesten en opleidingen beschikken voor het herstellen van elektrische fietsen.”

Ook Jan De Meester is bijzonder tevreden met de samenwerking: “Het mooie is ook dat Koen Crappé bij mij startte als leerjongen en dat ik mijn carrière bij hem kan verderzetten. Dat maakt de cirkel rond. Onze 55 jaar ervaring in de fietsbranche samen met de 45 jaar ervaring van Thibault en Dimitri Denoyel die in de autosector intussen een nationaal netwerk van een 20-tal myCar-garages uitbouwden, geeft een mooie mix van competenties die we nu gaan bundelen.”

Openingsweekend

De showroom en werkplaats van MyBike.be worden ondergebracht in de Maalse Steenweg 64 in Sint-Kruis, waar grootvader en vader Denoyel (Joan) vroeger een garage uitbaatten. “Wij richten ons op particuliere kopers van elektrische fietsen en willen ook de specialist zijn voor bedrijven, overheden en instellingen die een totaaloplossing zoeken voor hun fietspark en moderne mobiliteitsoplossingen”, vult Dimitri Denoyel aan. “Bovendien houden we continu een voorraad aan van meer dan 300 e-bikes, die we direct kunnen leveren. Bij ons zal je dus direct kunnen vertrekken met je elektrische fiets die je kan kiezen uit onze ruime keuze. Wij stellen ons gamma graag aan iedereen voor tijdens ons openingsweekend op zaterdag 14 en zondag 15 december, waar de mensen bij een hapje en een drankje welkom zijn voor testritten, uitleg en kinderanimatie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier