Na lange discussie kan bouw Avelgemse sportkooi nu eindelijk starten

Een toekomstbeeld van het omnisportveld. (gf)
Olaf Verhaeghe

Op maandag 4 november starten eindelijk de werken voor de aanleg voor het nagelnieuwe omnisportveld tussen de Spinnerijstraat en de Munkkouter. Eindelijk, want de eerste plannen voor het sporttereintje dateren al van 2013. Als alles goed gaat, kan er tegen de kerstvakantie worden gesport.

Komende maandag gaan de grondwerken voor de bouw van het omnisportveld tussen de Spinnerijstraat en de Munkkouter in Avelgem van start. Een dikke maand later, op 9 december volgen dan we effectieve werken voor het sportveldje zelf. Ruim zes jaar na de eerste plannen, is het dan toch zover. De initiële piste om een omnisportveldje aan te leggen aan de Stampkotstraat werd door protest van de dichtste buren daar verlaten.

Overleg mocht niet baten, waardoor de gemeente Avelgem op zoek moest naar een nieuwe locatie. “Die vonden we in de nieuwe verkaveling aan de Munkkouter”, zei schepen van Jeugd Tom Beunens (Tandem) eerder in onze krant. “Daar wonen heel wat jonge gezinnen en zij waren meteen gewonnen voor de komst van zo’n sportveldje dicht bij de deur.”

Verschillende sporten

Het omnisportveld komt op de plaats van het trapveldje en combineert een groter voetbalterrein, twee minivoetbalveldjes, een basketterrein en de basisvoorzieningen voor andere balsporten zoals volleybal, netbal, handbal en zelfs tennis. De constructie oogt neutraal en is volgens de schepen perfect geschikt voor bewoonde omgeving. “Alle gebruikte materialen en onderdelen zijn ook graffiti- en vandalismebestendig”, aldus de schepen nog. “Door het verhoogde opstapje vermijden we ook dat fietsen of bromfietsen op het terrein kunnen komen.”

“We hebben lang gezocht naar een geschikte locatie voor de sportkooi, zoals de jeugdraad het omnisportveld benoemd, maar we zijn uiteraard heel tevreden dat het er nog dit jaar komt. Na jaren plannen en dromen werd het tijd. De buren van de Munkkouter zijn, net als wij, erg enthousiast. De installatie is een opportuniteit voor deze geëngageerde buurt”, besluit schepen Beunens. Zonder onvoorziene omstandigheden moeten alle werken nog voor het begin van de kerstvakantie achter de rug zijn. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier