Na Land of Love dwarsboomt corona nu ook Garden of Love

De wereld op z'n kop. Na het dancefestival Land of Love trekt het coronavirus nu ook een streep door de zomerbar Garden of Love. © foto JS
Johan Sabbe

Pech voor de organisatoren van Land of Love. Na het eerder annuleren van de vierde editie van het Torhoutse dancefestival als gevolg van de coronacrisis, dient nu ook de zomerse pop-upbar Garden of Love van de kalender geschrapt te worden. Torhout laat in de maand augustus namelijk geen evenementen met meer dan 15 personen op zijn grondgebied toe.

Frederick Muys en Frederik Desmet tonen begrip voor het standpunt van het stadsbestuur, al is het balen. Ze hadden intussen al heel wat materiaal voor de zomerbar aangekocht, waaronder diverse palletkussens en tafels.

Stadsbestuur neemt drastische maatregelen

Garden of Love zou oorspronkelijk van vrijdag 31 juli tot en met zaterdag 29 augustus plaatsvinden, de dag waarop Land of Love zijn beloop had moeten kennen. De zomerse pop-upbar was geïnspireerd op het festival en zou zich op nagenoeg dezelfde locatie nestelen: op het parkeerterrein net naast de oude spoorwegbedding De Groene 62.

Maar net toen er met de opbouw gestart zou worden, steeg het aantal coronabesmettingen fikser dan verwacht in Torhout en zag het stadsbestuur zich genoopt om drastische maatregelen te nemen. Eerst werden alle evenementen tot en met 2 augustus geschrapt, waardoor Garden of Love later zou starten, maar zopas besliste burgemeester Kristof Audenaert samen met het stedelijke coördinatieteam om alle activiteiten tot en met eind augustus te verbieden. Dus ook de zomerbar van Frederick, Frederik en team.

Onwaarschijnlijk pijnlijke periode achter de rug

“Uiteraard is dat erg spijtig”, aldus Frederick Muys. “We hebben al een onwaarschijnlijk pijnlijke periode achter de rug en nu is de hele festivalzomer naar de knoppen. We hadden al diverse spullen voor de zomerbar aangekocht, maar gelukkig zullen we daar een deel van kunnen gebruiken voor ons festival Land of Love in augustus 2021. We voldeden met onze zomerbar aan de strengste eisen inzake hygiëne en veiligheid, maar de stad wil geen enkel risico nemen en geeft ons geen groen licht meer. We leggen ons daar uiteraard bij neer. De gezondheid gaat voor alles. Wat niet wegneemt dat onze ontgoocheling groot is. We hebben veel labeur verricht voor niets.”

“We hadden nochtans alle voorbereidingen getroffen om op een veilige manier onze pop-upbar te organiseren. De recente opflakkeringen van het virus laten ons echter niet toe om op een verantwoorde manier maximum 250 mensen samen te brengen, zelfs al zou dat in openlucht gebeuren en met het respecteren van voldoende afstand. Dan zullen we volgend jaar maar dubbel zo hard feesten, hé.”

Telefoontje van burgemeester Audenaert

Voor Garden of Love zouden de organisatoren putten uit de vaste stock van decoratieve elementen van Land of Love. Ze wilden de aanwezigen in een feeëriek en sprookjesachtig decor verwelkomen en het verschil met andere zomerbars maken door de aankleding en sfeer. Maar het heeft niet mogen zijn.

“We voelden de bui de voorbije dagen hangen en uiteindelijk kwam het telefoontje van burgemeester Audenaert dat we onze plannen dienden op te bergen”, zegt Frederick Muys. “Corona heeft in de evenementensector al veel kapotgemaakt en blijft ons achtervolgen. We weten dat we tal van jonge mensen ontgoochelen die naar de zomerbar uitkeken, maar we schikken ons naar de regels. We willen in geen geval dat iemand ziek zou worden als gevolg van een nochtans tot in de puntjes uitgewerkt initiatief.”

Info: www.gardenoflove.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier