Na JBC en KBC komt Mathéo straks op tv: “Het overvalt ons, maar het doet hem echt goed”

De 13-jarige Mathéo siert sinds vandaag een week lang de applicatie van KBC Bank. © gf
Olaf Verhaeghe

Kledingketen JBC wil hem als model laten opdraven in de nieuwe campagne, Zulte Waregem nodigde hem uit bij een thuiswedstrijd en sinds vandaag is hij het gezicht van de KBC-app. Het lijkt niet te stoppen voor de 13-jarige Mathéo uit Harelbeke. Maandagavond wordt daar met een passage samen met Linde Merckpoel in het één-programma Vandaag nog een vervolg aan gebreid. “Alle steun die hij nu krijgt, doet hem zichtbaar deugd. Ik heb hem in jaren niet zo gelukkig gezien”, zegt mama Jessy Soete die het jarenlange pestgedrag tegen haar roodharige zoon online aanklaagde.

Bij het inloggen in de applicatie van KBC Bank zie je als gebruiker zijn snoetje, in de campagne voor de lentecollectie van JBC duikt hij binnenkort op en Zulte Waregem verwelkomt hem binnenkort op de club voor een exclusief bezoek én ontmoeting met spits Jelle Vossen. Mathéo, 13 en sinds eind vorige week de meest knuffelbare roodharige van Vlaanderen, krijgt steun uit alle hoeken.

“Ik moet eerlijk toegeven: het overvalt hem en ons gezin. Toen ik het pesten via facebook aan de kaak wilde stellen, had ik dit nooit, maar echt nooit, verwacht”, vertelt Mathéos mama Jessy Soete. “Het is voor hem allemaal heel leuk en ook de reacties op sociale media zijn bijzonder positief. Hij leest die zelf ook en zegt dan met een guitige glimlach: ‘Wow, mama, ik ben toch niet lelijk’. Ook na de fotoshoot voor KBC hier thuis zaterdag zei hij dat. Je ziet dat dit alles hem deugd doet. Ik heb mijn zoon in jaren niet zo gelukkig gezien.”

Maandagavond duikt Mathéo op in het één-programma Vandaag met Danira Boukhriss Terkessidis, samen met Linde Merckpoel bovendien. “Linde komt hem straks thuis ophalen. De reportage die ze maakt voor Vandaag kadert in de Week tegen Pesten”, aldus Jessy nog. “Na al die jaren geviseerd te worden omwille van zijn rode haren komt er nu zoiets positiefs in zijn leven. Ik weet ook wel dat dit alles na een tijdje wel zal kalmeren, maar Mathéo geniet er echt van. Hij staat al wat sterker in zijn schoenen, zijn zelfvertrouwen is gegroeid. Er is nog een lange weg te gaan, dat is zeker, maar het positieve zal blijven hangen. En dat is voor ons en voor hem het belangrijkste.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier