Na incident met skater op Trax blijft agent actief: “Hij doet zijn job goed”

Het bewuste incident dat deze zomer viraal ging. © Facebook
Redactie KW

Op de politieraad polste raadslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) naar de opvolging rond het incident op Trax van deze zomer. Daar liep een discussie tussen een agent en een skater uit de hand. “De agent in kwestie doet zijn job nog altijd op een behoorlijke manier”, aldus korpschef Curd Neyrinck.

Eind juli kwam het nabij skatepark op site Trax tot een discussie tussen een skater en een politieagent over het niet dragen van een mondmasker. De skater schold de agent uit waarna die laatste na herhaaldelijke waarschuwingen de man enkele klappen gaf. “De agent kreeg via sociale media heel veel steun. Maar hoe wordt dat voorval nu opgevolgd?”, vroeg Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) donderdagavond op de politieraad.

Geen directe maatregelen

Momenteel is het gerechtelijk en administratief onderzoek nog lopende. Die onderzoeken lopen via een andere politiezone. “De betrokken agent is blijven werken. Er was geen noodzaak om directe maatregelen te nemen. De man doet nog altijd zijn job op een behoorlijke manier. Wanneer er iets is, kan hij ook altijd bij zijn directe chefs terecht“, aldus korpschef Curd Neyrinck. Ondertussen had de burgemeester ook een gesprek met het teamhoofd van de stadswachten. Die riepen die bewuste vooravond de politie op nadat een discussie, om dezelfde reden, met de skater ontaardde. “De situatie wordt ook bij de stadswachten opgevolgd”, aldus Kris Declercq (CD&V).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier