Na één jaar neemt Els uit Dadizele afscheid van blindegeleidehond Sherlock

Els samen met de blindegeleidehond. © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Na een jaar te hebben genoten van zijn gezelschap neemt Els Pauwelyn aanstaande zaterdag afscheid van Sherlock. Hij wordt opgeleid tot blindgeleidehond.

De Dadizeelse Els Pauwelyn uit de Mandellaan nam vorig jaar in de zomer de kleine labrador Sherlock in huis. Dit nadat De Vrienden der Blinden, het opleidingscentrum voor Blindengeleidehonden in Koksijde, een oproep lanceerde via sociale media om adoptiegezinnen voor hun kleine honden te vinden. “Sherlock zou hier een jaar blijven alvorens een opleiding tot blindgeleidehond te starten. We wisten al na enkele dagen dat we hem zeker zouden missen”, aldus Els. Inmiddels is dat jaar bijna over. “Een jaar met vallen en opstaan. Een jaar waarin Sherlock veel bijleerde en we ook nieuwe mensen mochten ontmoeten”, aldus Els.

Op 27 juli start de intensieve opleiding voor de jonge hond. Na acht maanden training zal de trouwe viervoeter een blinde begeleiden. “De opleiding van deze honden kost veel geld. De Vrienden der Blinden kunnen zeker een financieel duwtje in de rug gebruiken. Naast de geldinzamelactie is er ook de dopjesactie”, aldus Els. Wie plastic dopjes verzamelt kan die bezorgen in een inzamelpunt van Vrienden der Blinden. Zij verkopen die als grondstof aan een recyclagebedrijf. “Voor de volledige opleiding van een hond is ruim 83 kilogram aan dopjes nodig.” Dopjes kunnen binnengebracht worden bij Els in de Mandellaan 8 in Dadizele. Aanstaande zaterdag wordt daar een afscheidsfeestje voor Sherlock georganiseerd. “We plaatsen een tent en geven Sherlock de aandacht die hij verdient.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier