Na een jaar (eindelijk) afvalbakjes op speelplein

Olivier Strubbe is blij met de afvalbakjes. © Davy Coghe
Redactie KW

Het speelplein aan de schutterstorens aan de de Polder in Dudzele werd een jaar geleden in gebruik genomen. Het extra speelplein werd gerealiseerd door de grote aanwezigheid van kinderen en uit veiligheidsoverwegingen de kinderen moeten sindsdien niet meer over de Dammesteenweg om naar hartenlust te ravotten. Enig minpunt was het uitblijven van vuilnisbakken, tot nu. Gemeenteraadslid Olivier Strubbe kwam in die periode vaak afval ruimen.

Het speelplein wordt dagelijks gebruikt door de vele jongeren van de gemeente. Tot voor enkele weken stonden er geen afvalbakken. Op het plein was dan ook regelmatig afval te vinden. Vaak werd dat voor de deur van de schuttersgilde achtergelaten waarmee de schutters verveeld zaten. Maar ook gemeenteraadslid Olivier Strubbe kwam regelmatig het afval wegnemen. Hij nam het telkens mee naar huis. Daarom heeft hij nog voor de zomer bij de stad gepleit om afvalbakken te plaatsen.

“Ik kwam er de voorbije weken regelmatig eens langs en telkens werden er lege drankverpakkingen achtergelaten”, vertelt Olivier Strubbe.

Toezien op gebruik

Het is jammer dat de afvalbakken niet meteen voorzien werden bij de opmaak van het plan van het nieuwe speelplein. Na een jaar staan ze er nu en dat zal vele Dudzelenaars tevreden maken. Nu moeten wij enkel nog toezien dat ze gebruikt worden, maar ik geloof er wel in dat de jeugd daar aandacht zal voor hebben. Ik nam telkens het afval mee naar mijn huis om het hier netjes te houden want hoe meer afval er ligt, hoe meer er vaak bij komt.”

Snel gehandeld

Volgens schepen Mercedes Van Volcem werd er snel gehandeld bij de stad Brugge. “We hebben eind mei de vraag binnengekregen en sinds 23 juli staan er afvalbakken op het speelplein. Het is inderdaad jammer dat die nooit van bij de start voorzien werden, maar nu is er toch een oplossing voor de zomer, wanneer het plein het drukst gebruikt wordt”, vertelt schepen Van Volcem. Op 17 augustus wordt daar ook immers heel wat volk verwacht met het Belgisch Kampioenschap boogschieten voor de jeugd. Er zal geschoten worden op drie staande wippen. (SR)


OOK PLEIDOOI VOOR AFVALBAKKEN IN RYCKEVELDE


Ook heel wat gebruikers van het domein Ryckevelde zijn vragende partij voor afvalbakken. Dagelijks maken heel wat wandelaars, fietsers en hondeneigenaars gebruik van het bos. Vaak hebben ze bij warme dagen iets bij om te drinken en kunnen ze hun afval niet weggooien. Ze pleiten dan ook voor afvalbakjes ter hoogte van de parking van het domein.

Volgens schepen Mercedes Van Volcem gaat het niet om de bevoegdheid van de stad want het bos valt onder Natuur en Bos. De schepen zal het wel aankaarten bij Natuur en Bos. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier