Na drie jaar weer Shoppingloop in centrum van Oostkamp

Shopping Oostkamp en atletiekvereniging FLAC hebben samen met de gemeente Oostkamp de Shoppingloop weer in het programma opgenomen. Het wordt een vernieuwde editie met nog meer enthousiasme van de organisatoren. © PH
Redactie KW

De laatste winnaar van de wedstrijdloop was Moerbrugs topatleet Koen Naert.

Toen de Oostkampse Shoppingloop drie jaar geleden uit het Braderieprogramma van het Shoppingcomité werd geschrapt waren velen ontgoocheld. Niet in het minst de vele gewone sportievelingen die deze haalbare loop elk jaar in hun programma opnamen om zich eens te tonen aan dorpsgenoten en nadien een goede pint te drinken. Gelukkig komt daar nu verandering in.

“Het was schepen van sport Franky De Jonghe die met de vraag naar ons kwam”, vertelt Carlos Baillieu, voorzitter van FLAC Oostkamp. “In samenwerking met Shopping Oostkamp wou hij met de logistieke steun van de gemeente Oostkamp en onze atletiekvereniging weer een stratenloop opzetten op vrijdagavond 3 augustus. Tot 2015 was het ABAV Brugge die steeds gevraagd werd om de organisatie te verzorgen, nu zou onze eigen Oostkampse vereniging het mogen doen. De laatste winnaar van de wedstrijdloop was Moerbrugs topatleet Koen Naert, die ook ons land vertegenwoordigde op de Olympische spelen in Rio.”

“We hopen toch weer net als de vorige 14 edities, een 400-tal deelnemers waaronder 100 jongeren aan de start te krijgen. Het parcours is lichtjes gewijzigd in vergelijking met vroeger. De organisatoren zoeken ook nog vrijwilligers om alles mee in goeie banen te leiden.”

(PH)

Er worden op vrijdagavond 3 augustus vier wedstrijden georganiseerd:

– Om 18.30 uur en 18.45 uur is er de Shoppingloop voor de jeugd: twee wedstrijden van 800 meter, respectievelijk voor jongens en meisjes.

– Om 19 uur is er de jogging van 3 300 meter.

– Om 19.30 uur: wedstrijdloop van 10 kilometer (3 ronden van 3 300 meter).

Inschrijvingen kunnen online (www.flacoostkamp.be) of ter plaatse in De Wieke in de Brugsestraat nr. 9, Oostkamp.

Het volledige kermisprogramma met inschrijvingen rommelmarkt: www.shopping-oostkamp.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.