Na drie jaar dan toch een tweede editie van festival Rock ‘t Hoantje in Ruiselede

Het feestcomité van Doomkerke met Ann Mannens, Sonja Vande Walle, Kurt Vandenbroucke, Marnix Van Daele, Carine De Meyeer, Marc Groosman en Greta Declercq. © Foto RV
Redactie KW

De tweede editie van Rock ‘t Hoantje vindt plaats op zaterdag 30 juni. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van parochiaal centrum Kamphuis ‘t Haantje in 2015 werd door het feestcomité een gratis festival georganiseerd. Rock ‘t Hoantje werd meteen een succes en wil dat nu opnieuw worden.

Het feestcomité van Doomkerke bestaat uit Ann Mannens, Sonja Vande Walle, Kurt Vandenbroucke, Marnix Van Daele, Carine De Meyeer, Marc Groosman, Greta Declercq en podiumbouwer Johan Deguffroy.

“Dat festival jaarlijks laten plaatsvinden, leek voor ons organisatorisch onhaalbaar”, klinkt het. “Het festival in 2015 was eenmalig bedoeld, maar de smeekbede van zovelen na de primeur zal dit jaar nu wél verhoord worden. Ons opzet is een optreden organiseren van twee bands en daarna een party met een bekende radio-dj. We bieden een totaalpakket aan dat voor iedereen bestemd is: leuke muziek, goeie sfeer, een mooie locatie in het groen achter het Kamphuis.”

Bands uit de streek

Maïskie Molie is een band van elf personen met zang van Sarah Deweyn, de partner van Davy Defour. Ze presenteren ambiance en muziek van de jaren 70 tot vandaa:, heel energiek, visueel en auditief oog- en oorstrelend. AB Nono is een leuke coverband met Ruiseledenaar Johan Guidé, die in drie bands speelt, aan de drums”, aldus het feestcomité.

“Na al die jaren heb ik toch wel een vriendschappelijke band opgebouwd met Guy De Pré” – Bestuurslid Greta Declercq

Bestuurslid Greta Declercq woont al vele jaren her en der shows en optredens bij van Guy De Pré. “De Pré Historie van het gelijknamig Radio 2-programma ligt me na aan het hart”, zegt ze. “Na al die jaren heb ik toch wel een vriendschappelijke band opgebouwd met Guy De Pré. Vandaar het voorstel van het feestcomité om hem naar Doomkerke te halen. Dus zonder veel omwegen heb ik hem kunnen boeken. Guy De Pré brengt een dj-set van twee uur, met dé hits en dansnummers uit de jaren 70 tot 90 en op vraag van ons gegarandeerd nog recenter”, verklapt Greta, leerkracht in basisschool De Linde.

Programma

De promotie campagne voor Rock ‘t Hoantje draait op volle toeren via affiches, flyers, Facebook en de verwijzing naar het onvergetelijke debuut in 2015. Rock ‘t Hoantje vindt plaats op zaterdag 30 juni. De deuren openen vanaf 17.30 uur. Optredens van Maïskie Molie, AB Nono en dan de set van Guy De Pré. Tickets kosten 5 euro in voorverkoop of 10 euro aan de deur. Kaarten zijn te verkrijgen bij bakker Bart en Mieke, de Haarzaak, salon Ria en zaak ‘Van Bij Ons’. De organisatie is in handen van het feestcomité met medewerking van de Vlaamse Gemeenschap en Vlaanderen Feest.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier