Na de teddyberen: zet eens een boek voor je raam

Schepen Kristof Vermeire en Inger Vermeersch.© MM
Schepen Kristof Vermeire en Inger Vermeersch.© MM
Redactie KW

Bibliotheek De Leestuin stapt in het project Raamboek van de Oostendse bib Kris Lambert. “Naar analogie met de berenactie, die hevig woedde tijdens de eerste lockdown, vragen we de Bredenaars nu een favoriet boek voor het raam te zetten”, legt schepen Kristof Vermeire uit.

Het was een hartverwarmende actie tijdens het voorjaar: ontelbare Bredenaars zetten toen een teddybeer voor het raam. Het maakte de vele wandelingen door de gemeente voor ouders met kinderen een stuk aangenamer. Het speuren naar pluchen knuffels werd zowaar een nationale sport in Bredene en omstreken.

“Via de actie Raamboek focussen we nu op het favoriete boek van de Bredenaar”, legt Inger Vermeersch, hoofdbibliothecaris van De Leestuin, uit. “We vragen aan de inwoners om hun boekentips via het raam te delen met wie voorbij wandelt.”

Favoriete boeken

De bib gaf intussen het goede voorbeeld en zette de favoriete boeken van de medewerkers voor het raam. “We roepen onze klanten ook nog eens extra op om deel te nemen.”

“Op die manier wordt een wandeling door onze gemeente echt een ontdekkingstocht langs de uitgestalde boeken”, meent schepen Kristof Vermeire, verantwoordelijke voor de bibliotheek. “ Wie een foto maakt van het eigen raamboek en dit deelt op de Facebookpagina van De Leestuin, maakt bovendien kans op een boek van Philip Kerr, Nicholas Sparks, Jeff Kinney, Leo Timmers,….”

Of schepen Vermeire zelf een boekenwurm is? “Als scholier en tot aan mijn studententijd was ik zeker een verwoed lezer, maar door de combinatie van mijn professioneel en politiek leven kom ik er nog relatief weinig aan toe.

Ik bestel elk jaar wel een paar boeken via het Davidsfonds en lees die dan ook met plezier. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig in ‘De zomer van 1939’ (Marnix Peeters en Jana Wuyts) en ‘Over de muur – Duitsland 30 jaar later’ (Rik Tyrions).” (MM)

Nog meer leestips op maat van de lezer? Die kan je vinden op mijnleestipper.bibliotheek.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.