Na de lockdown: Jana, Amélie en Alice eerste klanten in Sea Life in Blankenberge

We herkennen Jana, Amélie en Alice bij de pinguïns. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In het attractiepark Sea Life in Blankenberge waren vandaag voor het eerst in twee maanden weer bezoekers toegelaten. Jana Daenens en haar twee dochtertjes Amélie (5) en Alice (1,5) stonden om tien uur als eersten voor de deur.

“Wij wonen in Lissewege en hadden net voor de coronapandemie uitbrak een jaarabonnement genomen. We genieten echt van ons bezoekje, want het is nu nog lekker rustig. En alles is hier prima geregeld, wat een veilig gevoel geeft”, vertelt Jana.

Een zeeleeuwenshow zit er deze keer niet in, de presentaties gaan voorlopig nog niet door. “Maar Amélie is gelukkig ook fan van de haaien, de pinguïns en van de grote schildpad, die graag verstoppertje speelt.”

Voor de dierenverzorgers van Sea Life is het nog wat wennen aan de nieuwe aanpak. “Maar al bij al is dit een goede start. In het eerste half uur na de opening kregen we toch al een twintigtal bezoekers over de vloer; vooral mensen uit de streek die een jaarabonnement hebben”, zegt operations manager Kurt Dekeyser. Een mondmaskertje dragen wordt voor de bezoekers aanbevolen, maar is niet verplicht. “Wij dragen er wel allemaal eentje en voor we aan de werkdag beginnen, wordt onze temperatuur opgenomen. Wie boven de 37,8 zit, wordt terug naar huis gestuurd”, aldus nog Kurt Dekeyser.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten