Na de likeur en de bitter nu ook Duno-bier met duindoornbes: “Vlot te drinken bier met fruitige toets”

Na de likeur en de bitter is er nu ook het Duno-bier met duindoornbes. © GF
Redactie KW

Twee jaar na de oprichting van hun onderneming voegen de vrienden achter Seaberry Liquids een derde drank toe aan het Duno-assortiment. “Met ons pilsbier willen we nog meer consumenten aanspreken”, klinkt het. Proeven kan voorlopig alleen bij de Koksijde Yachting Club.

Hannes Vandebotermet was een tijdje aan de slag als chef-kok bij sterrenzaak Hertog Jan en experimenteerde regelmatig met duindoornbessen. Ook in een limoncellorecept verving hij de citroenen door die bessen. Hij betrok zijn broer Pepijn in zijn hobbyproject, en ook Charly Braet en Bram Delva zetten hun schouders onder Seaberry Liquids. Zij brachten in het najaar van 2020 hun Duno-likeur op de markt.

Rode draad

“Na de lancering bij topchef Willem Hiele viel de drank meteen in de smaak bij een breed publiek. Om het assortiment nog uit te breiden, werd besloten om ook een bittere tegenhanger te ontwikkelen. Om onze groei en ambities verder te zetten, voegen we nu ook nog een Duno-bier toe aan ons assortiment. De duindoornbes blijft daarbij de rode draad vormen”, zegt Pepijn Vandebotermet.

Bier in blik

Voor het nieuwe recept trokken de jonge ondernemers naar een microbrouwerij in Gent, die aan de slag ging met hun input en feedback. “We wilden een pilsbier dat vlot te drinken valt en ook anders is. Je ruikt meteen de frisse, fruitige toets van de duindoornbes, maar die overheerst ook niet. Voorts sprongen we op de trend van bier in blik, wat ons meer marketingmogelijkheden biedt”, vertelt Charly Braet.

Exclusieve lancering

Ondertussen is de eerste batch van 12.000 blikken gebrouwen. “Voor de kick-off klopten we aan bij Karl en Els van KYC. Zij waren al goeie klanten en ze waren meteen enthousiast om ons bier hier te lanceren. Dat doen we tijdens het WK voetbal, waarbij zij bij elke goal van de Belgen iedereen op een gratis Duno-pils trakteren. En dat het hele toernooi lang”, zegt Maxim Vanbelleghem.

Vanaf halfweg januari zal het bier ook in andere horecazaken en in bepaalde winkels verkrijgbaar zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.