Na de allesverwoestende brand, kan Lauwse vzw voor minderbedeelden opnieuw opstarten

Hoop is terug aanwezig in de ogen van deze Lauwenaars, wanneer ze ons ontvangen in hun nieuwe pand. “Na een lange zoektocht zijn we op deze plaats uitgekomen”, steekt Curd van wal.

Curd en Debby. © Foto CLL

“Gelegen op de hoek van de Lauwbergstraat en de Maaibeekstraat, beschikken we over een ruime winkel die dicht bij het centrum ligt.” Ook Debby ziet terug licht aan het eind van de tunnel. “We hebben nog steeds veel werk voor de boeg, zowel met de verzekeringen als met het inrichten van alles en het heropnemen van ons leven. Maar vanaf de 29ste kunnen we op zijn minst weer mensen ontvangen en hulp bieden, we trekken ons daaraan op.”

VZW “Voedselhoek, steuntje in de rug Lauwe” is gelegen in de Lauwbergstraat 93 in Lauwe, voor Lauwenaars beter bekend als het gebouw van Schoenen Julien. Iedereen die hulp kan gebruiken is er welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en dit van 17 tot 18.30 uur.

Op dinsdag 30 oktober werd de woning van Curd en Debby Vergote tot as herleid. Het gezin van zes stond op straat met enkel nog de kleren om hun lijf. Er ontstond een heuse vlaag van solidariteit, het was een gruwelijk voorval die niemand in Lauwe onberoerd liet. De talrijke acties die op poten werden gezet, hebben ervoor gezorgd dat het gezin opnieuw kon starten. Enkel een woning en een lokaal voor hun VZW bleek nog een moeilijk punt. Daar komt nu ook verandering in.

(CLL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.