Na besmetting ploeggenoot: 15 spelers U21 Winkel Sport ondergaan zaterdag een coronatest

Ledegems burgemeester Bart Dochy: "We zullen de testen gezamenlijk laten afnemen bij een Winkelse huisarts." © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Een 15-tal spelers en de trainer van de U21 van Winkel Sport moeten zaterdag een coronatest ondergaan, nadat bleek dat een ploeggenoot waarmee ze maandag samen trainden positief had getest.

Maandag trainde de U21 onder leiding van Serge Lagrou. Dinsdag werd een van de spelers ziek. Hij liet zich testen en bleek drager van het Covid-19-virus. “Woensdag was het resultaat bekend en werden wij op de hoogte gebracht”, zegt trainer Serge Lagrou.

In totaal waren er naast de trainer ook een 15-tal spelers aanwezig. “Het is door de gemeente verboden de kleedkamers en de douches te gebruiken. Dus hebben de spelers elkaar enkel in open lucht gezien. Ik denk dat daardoor de kans eerder klein is dat er nog besmettingen zullen zijn. Maar ondertussen zitten wij in quarantaine en wachten we onze test af.”

Incubatietijd

Burgemeester Bart Dochy nam daar het heft in handen. “Het heeft geen zin de spelers onmiddellijk te testen, je moet ook rekening houden met de incubatietijd. We zullen de tests gezamenlijk zaterdag laten plaatsvinden. In een uurtje tijd moet dat beklonken zijn, maar daarna is het nog wachten op de resultaten natuurlijk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.