Na B-ploeg is ook wedstrijd A-ploeg KFC Heist uitgesteld wegens coronabesmetting in spelersgroep

Philip Van Eeghem moest het slechte nieuws brengen. "Onze spelers zijn ondertussen in quarantaine." © foto a-JPV
Redactie KW

Na de B-ploeg (vierde provinciale) ziet ook de A-ploeg (tweede provinciale) van KFC Heist de wedstrijd van zondag in het water vallen nadat er coronabesmettingen in de spelerskern werden vastgesteld. Niet enkel de besmette shotters, maar ook hun ploeggenoten zitten momenteel in quarantaine.

Een etmaal geleden al meldde sportief manager Philip Van Eeghem dat een paar spelers van de B-ploeg positief hadden getest op Covid-19. Ook de T2 van het team en enkele reserven hadden het virus te pakken. De wedstrijd tegen KFC Doomkerke van zondag werd daarop uitgesteld.

Voor het A-team, dat in tweede provinciale A aantreedt, leek er aanvankelijk geen probleem. Maar dat nieuws is ondertussen ingehaald door de feiten. Philip Van Eeghem: “Er heeft nu ook een speler van onze eerste ploeg positief getest. Wij hebben onmiddellijk het nodige gedaan, de mensen van KSV Jabbeke verwittigd en onze volledige kern in quarantaine gezet. Hopelijk kan volgende week opnieuw gevoetbald worden maar dat kan ik hier nog niet bevestigen. Veiligheid komt boven alles. Hoe dan ook blijft de procedure: testen, een tiental dagen quarantaine en opnieuw testen. Er is absoluut geen gevaar voor de lokale bevolking want al onze jongens komen met niemand meer in contact.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.