https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Na alle corona-ellende: een bier- en koersactiviteit in wzc OLV Gasthuis

Zythologe Kristel Logie organiseerde een bier- en koersnamiddag in het OLV Gasthuis.© LBR
Zythologe Kristel Logie organiseerde een bier- en koersnamiddag in het OLV Gasthuis.© LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Bierkenner Kristel Logie organiseerde zopas in het woon-zorgcentrum OLV Gasthuis in Poperinge een bierproeverij in het teken van de koers. “En dat na een jaar van geen enkele activiteit. Puur genieten zowel voor mij als voor de bewoners”, zegt Kristel.

“Als zythologe zag ik al mijn activiteiten mondjesmaat geannuleerd worden. Ik combineerde mijn zelfstandige statuut al met een parttime job op de dienst administratie van het OLV Gasthuis in Poperinge. Ik werk sinds vorig jaar opnieuw halftijds als zorgkundige, aanvullend op mijn huidige job op de dienst administratie. Bierproeverijen of stadsrondleidingen mag ik toch al maanden niet meer geven; dan kan ik me maar beter ergens nuttig maken”, zegt bierkenner Kristel Logie.

Deze week mocht Kristel nog eens als bierkenner een activiteit organiseren en dat in het woon-zorgcentrum OLV Gasthuis. “De maand april staat er in het teken van wielrennen met de Ronde van Vlaanderen, Paris – Roubaix en de Waalse Pijl. Zo kwam ex-wielrenner Nico Mattan op bezoek voor een foto in ons maandkrantje met een oud-coureur van 101 jaar.”

“Nico ken ik vanuit de bierwereld, want hij is ambassadeur voor het Kwaremont Bier van Brouwerij De Brabandere. Toen Nico op bezoek kwam, had hij bier, drinkbidons en petjes voor me meegebracht. Met die bak Kwaremont heb ik vandaag een bier- en wieleractiviteit georganiseerd voor de bewoners die koersliefhebbers zijn”, legt Kristel uit.

Kwaremont en mattentaart

“Het animatieteam had de zaal prachtig versierd met wielertruitjes, vlaggetjes, bidons, … Het was zalig om opnieuw een workshop in elkaar te steken! Het was een namiddag met mythes over de koers. Zo kwam opperflandrien en tweevoudig wereldkampioen Briek Schotte aan bod met zijn met zijn eierdooiers en stoutbier in zijn bidon. Ook over Germain Derycke, winnaar Milaan Sanremo in de jaren 50, die tijdens een wedstrijd soms 10 Rodenbachs dronk, werd verteld.”

“Het was fijn om al deze verhalen met de bewoners te delen. De tijden die ze zich nog zeer goed herinneren”, weet Kristel. “Al de informatie over de koersverhalen kreeg ik van een vriend en collega-zytholoog Philippe Maertens. Hij is ook in de koerswereld actief als sportjournalist en communicatiemanager van Lotto Soudal. Hij schreef een eindwerk over de explosie van wielerbieren. Een prachtig werk waar ik veel heb uitgehaald. De bierwereld blijft een fantastische wereld om nieuwe mensen te leren kennen.”

Als afsluit van de activiteit hebben we een Kwaremontbier met mattentaart gedegusteerd. “Echt iets voor kopmannen en coureurs. Het was een geslaagde namiddag voor de bewoners, maar ook voor mezelf. Hun enthousiasme, het blijvend aandachtig luisteren en nadien genieten vraagt naar meer. Deze activiteit werd uiteraard coronaproof georganiseerd”, besluit Kristel Logie. (LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.