Een groots aangekondigde droneshow op 't Zand moest het traditionele vuurwerk op oudejaarsavond vervangen. Helaas: de show ging letterlijk de mist in. Door technische problemen kon slechts een deel van de show doorgaan. Burgemeester Dirk De fauw liet toen al verstaan dat de stad en handelsgebuurtekring niet van plan waren de voorziene 25.000 euro te betalen aan de firma AndLights, die gerund wordt door twee Brugse broers.

Nu heeft het Brugse stadsbestuur dus beslist om geen vervolg te breien aan het project. "We hebben dinsdagmorgen samengezeten met het Comité voor Initiatief en de Handelsgebuurtekring van 'Zand, in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het dronebedrijf. Na de problemen met Oudejaar begrijpt die onze beslissing."

De stad Brugge wil eind 2020 opteren voor geluidsarm vuurwerk, al dan niet gecombineerd met een lasershow. "De markt wordt onderzocht", zegt Dirk De fauw. (TV/SVK)

Een groots aangekondigde droneshow op 't Zand moest het traditionele vuurwerk op oudejaarsavond vervangen. Helaas: de show ging letterlijk de mist in. Door technische problemen kon slechts een deel van de show doorgaan. Burgemeester Dirk De fauw liet toen al verstaan dat de stad en handelsgebuurtekring niet van plan waren de voorziene 25.000 euro te betalen aan de firma AndLights, die gerund wordt door twee Brugse broers.Nu heeft het Brugse stadsbestuur dus beslist om geen vervolg te breien aan het project. "We hebben dinsdagmorgen samengezeten met het Comité voor Initiatief en de Handelsgebuurtekring van 'Zand, in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het dronebedrijf. Na de problemen met Oudejaar begrijpt die onze beslissing." De stad Brugge wil eind 2020 opteren voor geluidsarm vuurwerk, al dan niet gecombineerd met een lasershow. "De markt wordt onderzocht", zegt Dirk De fauw. (TV/SVK)