Na 150 extra tests geen bijkomende besmettingen in WZC Rustenhove in Ledegem

Diensthoofd bewonerszorg en kwaliteitscoördinator Liesbet D'hont en algemeen directeur Johan Demyttenaere voor WZC Rustenhove. © Jan Stragier
Wouter Vander Stricht

Nadat eerder negen bewoners op één afdeling positief testten op Covid-19 liet de directie van WZC Rustenhove in Ledegem uit voorzorg 150 extra tests uitvoeren bij bewoners en personeelsleden. Die bleken allemaal negatief. Maandag worden ook de 24 bewoners van de afdeling met besmettingen opnieuw getest.

In WZC Rustenhove verblijven 137 mensen. Vorige week kreeg het rusthuis te kampen met een corona-uitbraak op één afdeling. Meteen werden maatregelen getroffen voor die afdeling en er werd woensdag ook overgegaan tot het testen van alle andere bewoners van het woonzorgcentrum. Ook het personeel onderging een test. In totaal ging het om 150 personen. Die tests blijken nu allemaal negatief.

Geen ziekenhuisopnames

Directeur Johan Demyttenaere is verheugd dat de clusteruitbraak binnen de afdeling kon gehouden worden. “We hebben dus negen patiënten die positief getest hebben. De twee mensen die symptomen vertoonden, maar negatief testten zijn er ondertussen vijf geworden. De mensen zijn wel ziek, maar niet ernstig. Een ziekenhuisopname is niet noodzakelijk. Komende maandag worden alle 24 bewoners van de getroffen afdeling opnieuw getest.”

Bezoekregeling

De bezoekregeling die al gold blijft gehandhaafd. “Op de getroffen afdeling is het bezoek toegestaan van een kwartier per dag. De bezoeker moet daarbij extra beschermende kledij dragen. Maar dat staat goed beschreven voor de mensen die hier een bezoekje willen brengen. In de andere afdelingen passen we de nationale maatregelen toe en is er dagelijks bezoek binnen de bubbel van vijf mogelijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier